Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.

Προσπαθείς να αποφύγεις το ψωμί, αλλά θέλεις να φτιάξεις ένα σάντουιτς για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά; Χρησιμοποίησε αραβική πίτα ή τορτίγιες αντί για ψωμί και φτιάξε ένα πιο ελαφρύ αλλά εξίσου ή και περισσότερο νόστιμο έδεσμα, εφαρμόζοντας τα παρακάτω tips.

1. Ψήσε ελαφρά τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες.

Βάλε τις για ελάχιστα λεπτά στον αέρα ή στο γκριλ και μόλις τις βγάλεις πρόσθεσε τη γέμισή σου. Αυτό το τρικ θα βελτιώσει τη γεύση, ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις το σάντουιτς αμέσως, ζεστό.

2. Δώσε έμφαση στη συνοδευτική σάλτσα.

Κάνε την ανατροπή και αντί για μαγιονέζα ή μουστάρδα χρησιμοποίησε τυρί κρέμα, ταχίνι ή ακόμα και τζατζίκι, ανάλογα φυσικά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ή, αν νιώθεις αρκετά… τολμηρός, μπορείς να επιλέξεις κάποια πικάντικη σάλτσα (π.χ. τσίλι σος).

3. Μην ξεχνάς τα μυρωδικά.

Πρόσθεσε ανεπιφύλακτα φρέσκο βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο. Μπορείς επίσης να συμπληρώσεις τη γέμιση με πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι ή κέιλ. Καλό είναι όμως σε αυτές τις περιπτώσεις να καταναλώσεις σύντομα το σάντουιτς, γιατί όλα αυτά μαραίνονται μέσα σε λίγες ώρες.

4. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις περισσεύματα από ένα γεύμα.

Σε ένα σάντουιτς αραβικής πίτας μπορείς κάλλιστα να προσθέσεις το ψητό κοτόπουλο που σου περίσσεψε, κομμένο σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια, ή/και ψητά λαχανικά όπως κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα, αλλά και μαγειρεμένο κουνουπίδι ή παντζάρια. Αντιμετώπισε τη γέμιση περίπου όπως μια σαλάτα, π.χ. συμπληρώνοντας λίγο φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, ελιές σε ροδέλες ή κάπαρη.

5. Κάτι τραγανό κάνει πάντα τη διαφορά.

Για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η υφή, βάλε στη γέμιση τριμμένο ή ψιλοκομμένο καρότο, λάχανο, αγγουράκι. Για έξτρα πρωτεΐνη και ισορροπία στις υφές, πρόσθεσε ένα σφιχτό αυγό κομμένο σε φέτες.

6. Πες «ναι» σε όξινα συστατικά.

Μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού ή ξίδι θα απογειώσουν ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με αραβική πίτα. Αρκεί να τις προσθέσεις την ώρα ακριβώς της κατανάλωσής του, διαφορετικά η πίτα σου θα μαλακώσει υπερβολικά. Μπορείς, για παράδειγμα, μαζί με το σάντουιτς να πάρεις στη δουλειά σου και μισό λεμόνι, επίσης τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη, ή να φροντίσεις να έχεις στην κουζίνα του γραφείου ένα μπουκαλάκι ξίδι, που θα χρησιμοποιείς σε τέτοιες περιπτώσεις.

empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
Back To Top