Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του. Η καλή οργάνωση, δίνει περισσότερη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα και κατ’ επέκταση κάνει οικονομία στο πορτοφόλι σας.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι τοποθετούν το γάλα στην πόρτα του ψυγείου κάτι που είναι λάθος καθώς έτσι μειώνεται στο μισό η διάρκεια ζωής του. Κι αυτό γιατί η πόρτα είναι στην πραγματικότητα το πιο ζεστό σημείο ενός ψυγείου τη στιγμή που το γάλα έχει ανάγκη τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε πώς θα κάνετε το ψυγείο σας λειτουργικό:

Τα κάτω συρτάρια:
Ωμά λαχανικά, σαλάτες και φρούτα- όχι όμως όλα μαζί καθώς κάποια φρούτα παράγουν ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση. Μη τοποθετείτε τα βότανα και τις πρασινάδες στο πίσω μέρος του ψυγείου γιατί μπορεί να παγώσουν πραγματικά.

Κάτω ράφια
Συσκευασμένα ωμά κρέατα και ψάρια- αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για τα νωπά τρόφιμα. Η αποθήκευση των ωμών τροφίμων είναι προτεινόμενη εδώ γιατί αν τα βάλετε ψηλότερα υπάρχει ο κίνδυνος να στάξουν σε άλλα τρόφιμα.

Μεσαία ράφια
Τα γαλακτοκομικά και τα αυγά –φροντίστε ώστε το γιαούρτι να είναι καλά κλεισμένο ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων.

Πάνω ράφια
Προ-μαγειρεμένα τρόφιμα – όπως τα αλλαντικά αλλά και τα φαγητά που περίσσεψαν.

Στην πόρτα
Τρόφιμα με φυσικά συντηρητικά- όπως οι χυμοί αλλά ποτέ το γάλα, το βούτυρο και το μαλακό τυρί. OK;

empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Όσπρια: 10 μυστικά για να τα μαγειρέψεις σωστά

Τι καλύτερο, τώρα που χειμωνιάζει, από μια σούπα με όσπρια, λαχανικά και διάφορα μπαχαρικά, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, την οποία απολαμβάνεις ζεστή ζεστή από την κατσαρόλα; Ωστόσο και τα όσπρια έχουν τα μυστικά τους αν θέλεις να γίνουν μαλακά, νόστιμα και εύπεπτα.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top