Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Μοιράζεται συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε πάντα σπιτικό, υγιεινό φαγητό, με χαμηλό κόστος και χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

1. Ακολούθησε πιστά τη λίστα με τα ψώνια σου: Οι παρορμητικές αγορές, που δεν βασίζονται σε κάποιο εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων, συχνά οδηγούν σε σπατάλες. Ακολούθησε λοιπόν ένα πρόγραμμα γευμάτων μέσα στην εβδομάδα, πάνω στο οποίο θα φτιάξεις τη λίστα του σουπερμάρκετ. Το Σαββατοκύριακο αξιοποίησε τη μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να μαγειρέψεις κάτι με τα υλικά που έχουν περισσέψει μέσα στην εβδομάδα (π.χ. μια σούπα λαχανικών).

2. Αμέσως μετά τα ψώνια, κάνε μια προεργασία με τα υλικά σου: Αντί να πετάξεις κατευθείαν στο ψυγείο ό,τι αγόρασες, που είναι η εύκολη λύση, αφιέρωσε λίγο χρόνο στα υλικά σου προετοιμάζοντάς τα για τις συνταγές των επόμενων ημερών. Μπορείς, για παράδειγμα, να κόψεις το κρέας σε μπουκίτσες ή να πλάσεις μπιφτέκια με τον κιμά και να τα βάλεις στο ψυγείο. Έτσι, θα εξοικονομήσεις χρόνο από το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.

3. Ετοίμασε ένα «οπλοστάσιο» με εύκολες και γρήγορες συνταγές: Συνταγές με σύντομο χρόνο εκτέλεσης και με λίγα υλικά, κατά προτίμηση εποχιακά και τοπικά. Κάποιες μακαρονάδες, π.χ., δεν παίρνουν πάνω από είκοσι λεπτά στην προετοιμασία και το μαγείρεμα.

4. Μαγείρεψε πάντα λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεσαι: Οι πατάτες που θα περισσέψουν από ένα γεύμα μπορούν την επόμενη μέρα να γίνουν μια ωραιότατη ομελέτα. Ο κιμάς που θα σου μείνει από τα μακαρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια συνταγή φούρνου. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις τα περισσεύματα από ένα γεύμα στην κατάψυξη και να καταφύγεις σε αυτά σε μια δύσκολη μέρα, στη διάρκεια της οποίας δεν πρόλαβες να κόψεις ούτε ντομάτα!

5. Μην υποτιμάς τις προσφορές: Ιδιαίτερα αν αφορούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως ντοματάκια και όσπρια σε κονσέρβα ή μακαρόνια, αλλά και προϊόντα που καταναλώνονται καθημερινά στο σπίτι, όπως γάλα και γιαούρτι. Μακροπρόθεσμα, με αυτό τον τρόπο θα κάνεις οικονομία στο οικογενειακό budget.

empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
empty alt

Hot Dogs-Μούμιες – τρομακτικά νόστιμα και λαχταριστά

Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες

Back To Top