Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Μοιράζεται συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε πάντα σπιτικό, υγιεινό φαγητό, με χαμηλό κόστος και χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

1. Ακολούθησε πιστά τη λίστα με τα ψώνια σου: Οι παρορμητικές αγορές, που δεν βασίζονται σε κάποιο εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων, συχνά οδηγούν σε σπατάλες. Ακολούθησε λοιπόν ένα πρόγραμμα γευμάτων μέσα στην εβδομάδα, πάνω στο οποίο θα φτιάξεις τη λίστα του σουπερμάρκετ. Το Σαββατοκύριακο αξιοποίησε τη μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να μαγειρέψεις κάτι με τα υλικά που έχουν περισσέψει μέσα στην εβδομάδα (π.χ. μια σούπα λαχανικών).

2. Αμέσως μετά τα ψώνια, κάνε μια προεργασία με τα υλικά σου: Αντί να πετάξεις κατευθείαν στο ψυγείο ό,τι αγόρασες, που είναι η εύκολη λύση, αφιέρωσε λίγο χρόνο στα υλικά σου προετοιμάζοντάς τα για τις συνταγές των επόμενων ημερών. Μπορείς, για παράδειγμα, να κόψεις το κρέας σε μπουκίτσες ή να πλάσεις μπιφτέκια με τον κιμά και να τα βάλεις στο ψυγείο. Έτσι, θα εξοικονομήσεις χρόνο από το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.

3. Ετοίμασε ένα «οπλοστάσιο» με εύκολες και γρήγορες συνταγές: Συνταγές με σύντομο χρόνο εκτέλεσης και με λίγα υλικά, κατά προτίμηση εποχιακά και τοπικά. Κάποιες μακαρονάδες, π.χ., δεν παίρνουν πάνω από είκοσι λεπτά στην προετοιμασία και το μαγείρεμα.

4. Μαγείρεψε πάντα λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεσαι: Οι πατάτες που θα περισσέψουν από ένα γεύμα μπορούν την επόμενη μέρα να γίνουν μια ωραιότατη ομελέτα. Ο κιμάς που θα σου μείνει από τα μακαρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια συνταγή φούρνου. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις τα περισσεύματα από ένα γεύμα στην κατάψυξη και να καταφύγεις σε αυτά σε μια δύσκολη μέρα, στη διάρκεια της οποίας δεν πρόλαβες να κόψεις ούτε ντομάτα!

5. Μην υποτιμάς τις προσφορές: Ιδιαίτερα αν αφορούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως ντοματάκια και όσπρια σε κονσέρβα ή μακαρόνια, αλλά και προϊόντα που καταναλώνονται καθημερινά στο σπίτι, όπως γάλα και γιαούρτι. Μακροπρόθεσμα, με αυτό τον τρόπο θα κάνεις οικονομία στο οικογενειακό budget.

empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Το tip για να διατηρείται ο καφές σου ζεστός για περισσότερη ώρα

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
Back To Top