Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Μοιράζεται συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε πάντα σπιτικό, υγιεινό φαγητό, με χαμηλό κόστος και χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

1. Ακολούθησε πιστά τη λίστα με τα ψώνια σου: Οι παρορμητικές αγορές, που δεν βασίζονται σε κάποιο εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων, συχνά οδηγούν σε σπατάλες. Ακολούθησε λοιπόν ένα πρόγραμμα γευμάτων μέσα στην εβδομάδα, πάνω στο οποίο θα φτιάξεις τη λίστα του σουπερμάρκετ. Το Σαββατοκύριακο αξιοποίησε τη μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να μαγειρέψεις κάτι με τα υλικά που έχουν περισσέψει μέσα στην εβδομάδα (π.χ. μια σούπα λαχανικών).

2. Αμέσως μετά τα ψώνια, κάνε μια προεργασία με τα υλικά σου: Αντί να πετάξεις κατευθείαν στο ψυγείο ό,τι αγόρασες, που είναι η εύκολη λύση, αφιέρωσε λίγο χρόνο στα υλικά σου προετοιμάζοντάς τα για τις συνταγές των επόμενων ημερών. Μπορείς, για παράδειγμα, να κόψεις το κρέας σε μπουκίτσες ή να πλάσεις μπιφτέκια με τον κιμά και να τα βάλεις στο ψυγείο. Έτσι, θα εξοικονομήσεις χρόνο από το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.

3. Ετοίμασε ένα «οπλοστάσιο» με εύκολες και γρήγορες συνταγές: Συνταγές με σύντομο χρόνο εκτέλεσης και με λίγα υλικά, κατά προτίμηση εποχιακά και τοπικά. Κάποιες μακαρονάδες, π.χ., δεν παίρνουν πάνω από είκοσι λεπτά στην προετοιμασία και το μαγείρεμα.

4. Μαγείρεψε πάντα λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεσαι: Οι πατάτες που θα περισσέψουν από ένα γεύμα μπορούν την επόμενη μέρα να γίνουν μια ωραιότατη ομελέτα. Ο κιμάς που θα σου μείνει από τα μακαρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια συνταγή φούρνου. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις τα περισσεύματα από ένα γεύμα στην κατάψυξη και να καταφύγεις σε αυτά σε μια δύσκολη μέρα, στη διάρκεια της οποίας δεν πρόλαβες να κόψεις ούτε ντομάτα!

5. Μην υποτιμάς τις προσφορές: Ιδιαίτερα αν αφορούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως ντοματάκια και όσπρια σε κονσέρβα ή μακαρόνια, αλλά και προϊόντα που καταναλώνονται καθημερινά στο σπίτι, όπως γάλα και γιαούρτι. Μακροπρόθεσμα, με αυτό τον τρόπο θα κάνεις οικονομία στο οικογενειακό budget.

empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Πικνίκ στην παραλία; Σου βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις τροφίμων για να έχεις μαζί σου

  Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Λαχταριστά νιόκι με λαχανικά

Λίγο ακόμα καλοκαίρι στο πιάτο σου
Back To Top