Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

0     

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

The margarita is a cocktail consisting of tequila mixed with orange-flavoured liqueur and lime or lemon juice, often served with salt on the glass rim.; Shutterstock ID 251417179; PO: today.com

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία. Ακολούθησε βήμα βήμα τις παρακάτω οδηγίες, για να την απολαύσεις αυτό κιόλας το Σαββατοκύριακο στο σπίτι με φίλους.

1. Ετοίμασε τη γαρνιτούρα: Άπλωσε σε ένα πιατάκι νερό, χυμό λεμονιού ή ένα μείγμα τους και σε ένα δεύτερο χοντρό ή ψιλό αλάτι. Μπορείς ακόμα να συμπληρώσεις το αλάτι με ξύσμα λεμονιού, τσίλι σε σκόνη και άλλα καρυκεύματα, σε αναλογία ένα μέρος μπαχαρικό προς τρία μέρη αλατιού.

2. Ετοίμασε το χείλος των ποτηριών σου: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολονάτα ποτήρια για Μαργαρίτες ή άλλα με πλατύ στόμιο. Αναποδογύρισε κάθε ποτήρι και πέρασέ το πρώτα από το πιατάκι με το υγρό και αμέσως μετά από το πιατάκι με τα καρυκεύματα, προσέχοντας ώστε να μην εισχωρήσουν καρυκεύματα στο ποτήρι, που θα αλλοιώσουν τη γεύση του ποτού. Tip: Αν δεν ετοιμάζεις πολλές Μαργαρίτες αλλά μόνο ένα με δύο ποτήρια, μπορείς απλά να περάσεις πρώτα την άκρη τους με μια φέτα λεμονιού και μετά να τα τοποθετήσεις ανάποδα στο πιατάκι με τα καρυκεύματα.

3. Μέτρησε τα υλικά σου σε ένα σέικερ για κοκτέιλ: Για κάθε Μαργαρίτα, υπολόγισε 50 ml τεκίλα, 25 ml λικέρ πορτοκάλι και 25 ml χυμό λεμονιού ή λάιμ.

4. Πρόσθεσε πάγο και ανακίνησε: Γέμισε το υπόλοιπο σέικερ με πάγο (προσοχή: με φρέσκα παγάκια!). Κλείσε το σέικερ και ανακίνησε μέχρι να νιώσεις τα χέρια σου να παγώνουν από τα τοιχώματα του σέικερ, σε σημείο να μην μπορείς να το κρατήσεις άλλο.

5. Μετάφερε το μείγμα σε ποτήρια: Συμπλήρωσε, αν θέλεις με επιπλέον παγάκια, προσέχοντας να μη χαλάσεις τη γαρνιτούρα στο χείλος τους.

6. Σέρβιρε: Στο γαρνίρισμα μπορείς να προσθέσεις από μία φέτα λεμονιού ή λάιμ σε κάθε ποτήρι.