Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου. Έτσι θα σου έρθουν πιο οικονομικά, θα χρησιμοποιήσεις υλικά της επιλογής σου και, φυσικά, θα απολαύσεις τη χαρά της δημιουργίας.

Για τα καλύτερα υλικά, προτίμησε σοκολάτα υψηλής ποιότητας, με 70% κακάο. Ωστόσο, και η σοκολάτα γάλακτος μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά της (και η αλήθεια είναι ότι αρέσει περισσότερο στα πιτσιρίκια).

Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα:

1. Σπας τη σοκολάτα της επιλογής σου σε κομματάκια και τη ζεσταίνεις σε μπεν μαρί, ρίχνοντας τα 2/3 της σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, το οποίο στη συνέχεια βυθίζεις σε νερό που σιγοβράζει. Την αφήνεις να λιώσει αργά, μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία των 55°C (την ελέγχεις με ένα θερμόμετρο κουζίνας).

2. Απομακρύνεις το μπολ από τη φωτιά, προσθέτεις την υπόλοιπη σοκολάτα στο λιωμένο μείγμα και αφήνεις τη θερμοκρασία να πέσει στους 28°C.

3. Βάζεις πάλι το μπολ στη φωτιά, περιμένοντας η θερμοκρασία να ανεβεί στους 32°C.

4. Με ένα πινελάκι, απλώνεις το λιωμένο μείγμα ομοιόμορφα σε φόρμα σιλικόνης για σοκολατένια αυγά (σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής).

5. Τοποθετείς τη φόρμα στο ψυγείο για 5 λεπτά και μετά προσθέτεις μία ακόμη στρώση σοκολάτας. Απομακρύνεις τα υπολείμματά της από τις γωνίες της φόρμας με μια σπάτουλα. Την ίδια διαδικασία ακολουθείς και με το άλλο μισό μείγμα σοκολάτας, στην ίδια φόρμα ή σε μια άλλη, δημιουργώντας έτσι τα δύο μισά του σοκολατένιου αυγού σου.

6. Μόλις κρυώσει και στερεοποιηθεί εντελώς η σοκολάτα, τη βγάζεις προσεκτικά από τα καλούπια.

7. Ζεσταίνεις ένα ταψάκι και ακουμπάς τα δύο μισά του σοκολατένιου αυγού σου για μερικά δευτερόλεπτα στο ταψάκι, από τις επίπεδες πλευρές τους.

8. Αμέσως ενώνεις τα δύο μισά του αυγού και τα κρατάς μαζί για μερικά δευτερόλεπτα, να κολλήσουν μεταξύ τους. Ουσιαστικά, η σοκολάτα που θα αρχίσει να λιώνει στο ταψάκι θα γίνει η κόλλα τους.

9. Διακοσμείς το αυγό σου, αν θέλεις.

Extra tips:

-Προσπάθησε να κάνεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορες κινήσεις, γιατί αν η σοκολάτα κρυώσει υπερβολικά, θα χρειαστεί να ξαναζεσταθεί για να τη δουλέψεις.

-Πρόσθεσε, αν θέλεις, στο εσωτερικό του σοκολατένιου αυγού σου ένα μικρό παιχνιδάκι.

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
Back To Top