Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου. Έτσι θα σου έρθουν πιο οικονομικά, θα χρησιμοποιήσεις υλικά της επιλογής σου και, φυσικά, θα απολαύσεις τη χαρά της δημιουργίας.

Για τα καλύτερα υλικά, προτίμησε σοκολάτα υψηλής ποιότητας, με 70% κακάο. Ωστόσο, και η σοκολάτα γάλακτος μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά της (και η αλήθεια είναι ότι αρέσει περισσότερο στα πιτσιρίκια).

Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα:

1. Σπας τη σοκολάτα της επιλογής σου σε κομματάκια και τη ζεσταίνεις σε μπεν μαρί, ρίχνοντας τα 2/3 της σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, το οποίο στη συνέχεια βυθίζεις σε νερό που σιγοβράζει. Την αφήνεις να λιώσει αργά, μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία των 55°C (την ελέγχεις με ένα θερμόμετρο κουζίνας).

2. Απομακρύνεις το μπολ από τη φωτιά, προσθέτεις την υπόλοιπη σοκολάτα στο λιωμένο μείγμα και αφήνεις τη θερμοκρασία να πέσει στους 28°C.

3. Βάζεις πάλι το μπολ στη φωτιά, περιμένοντας η θερμοκρασία να ανεβεί στους 32°C.

4. Με ένα πινελάκι, απλώνεις το λιωμένο μείγμα ομοιόμορφα σε φόρμα σιλικόνης για σοκολατένια αυγά (σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής).

5. Τοποθετείς τη φόρμα στο ψυγείο για 5 λεπτά και μετά προσθέτεις μία ακόμη στρώση σοκολάτας. Απομακρύνεις τα υπολείμματά της από τις γωνίες της φόρμας με μια σπάτουλα. Την ίδια διαδικασία ακολουθείς και με το άλλο μισό μείγμα σοκολάτας, στην ίδια φόρμα ή σε μια άλλη, δημιουργώντας έτσι τα δύο μισά του σοκολατένιου αυγού σου.

6. Μόλις κρυώσει και στερεοποιηθεί εντελώς η σοκολάτα, τη βγάζεις προσεκτικά από τα καλούπια.

7. Ζεσταίνεις ένα ταψάκι και ακουμπάς τα δύο μισά του σοκολατένιου αυγού σου για μερικά δευτερόλεπτα στο ταψάκι, από τις επίπεδες πλευρές τους.

8. Αμέσως ενώνεις τα δύο μισά του αυγού και τα κρατάς μαζί για μερικά δευτερόλεπτα, να κολλήσουν μεταξύ τους. Ουσιαστικά, η σοκολάτα που θα αρχίσει να λιώνει στο ταψάκι θα γίνει η κόλλα τους.

9. Διακοσμείς το αυγό σου, αν θέλεις.

Extra tips:

-Προσπάθησε να κάνεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορες κινήσεις, γιατί αν η σοκολάτα κρυώσει υπερβολικά, θα χρειαστεί να ξαναζεσταθεί για να τη δουλέψεις.

-Πρόσθεσε, αν θέλεις, στο εσωτερικό του σοκολατένιου αυγού σου ένα μικρό παιχνιδάκι.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας

Back To Top