Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

0     

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

soften_butter

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Ή αποφάσισες να απολαύσεις μια φέτα με ψωμί, βούτυρο και μέλι. Για οποιονδήποτε λόγο κι αν θέλεις να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα, τα παρακάτω tips θα γίνουν σύμμαχοί σου.

1. Κάνε το φέτες: Κόψε μια μπάρα βουτύρου σε λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο). Αράδιασέ τις σε μια πιατέλα, σε μία στρώση. Άφησέ τις να μαλακώσουν ενώ ετοιμάζεις τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή σου. Μέχρι να έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσεις το βούτυρο θα είναι αρκετά μαλακό.

2. Κοπάνησέ το: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας, κλείσε το σακουλάκι και, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή το πίσω μέρος μιας κουτάλας, χτύπησε το βούτυρο μέχρι να γίνει ένας επίπεδος δίσκος – ή να αποκτήσει μορφή αμοιβάδας. Όσο πιο λεπτό γίνει, τόσο πιο γρήγορα θα πάρει θερμοκρασία δωματίου.

3. Χτύπησέ το στο μίξερ: Κόψε το σε κομμάτια και ρίξε τα σε ένα σταθερό μίξερ. Χτύπησέ το σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα. Μετά από 2-3 λεπτά, ξύσε τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μπολ και συνέχισε να το χτυπάς στο μίξερ για ακόμα 2-3 λεπτά. Μετά μπορείς να προσθέσεις κατευθείαν στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά σου, για να μη λερώνεις πολλά σκεύη!

4. Βύθισέ το σε νερό: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας και κλείσε το σακουλάκι, πιέζοντάς το να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας. Τοποθέτησε το σακουλάκι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό έτσι ώστε να το καλύπτει εντελώς (δεν πειράζει αν επιπλεύσει). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και νερό ελαφρώς πιο ζεστό από τη θερμοκρασία δωματίου, αλλά πρόσεξε να μην είναι υπερβολικά ζεστό γιατί τότε το βούτυρο θα λιώσει εξωτερικά ενώ εσωτερικά θα παραμείνει παγωμένο. Θα έχει μαλακώσει σε περίπου 5-7 λεπτά.