Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια». Ακόμα και το ερώτημα αν είναι ώριμος ή όχι αποδεικνύεται ένας γρίφος για δυνατούς λύτες. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να σε βοηθήσουν να δώσεις την απάντηση. Αρκεί να είσαι λίγο παρατηρητικός.

Το χρώμα: Παρόλο που δεν αλλάζει εντυπωσιακά καθώς ο ανανάς ωριμάζει, σε ένα πιο άγουρο φρούτο είναι πρασινωπό αλλά σταδιακά κιτρινίζει. Γενικά, όσο πιο κίτρινος είναι ένας ανανάς, τόσο πιο ώριμος. Προτίμησε έναν καρπό που είναι ομοιόμορφα κίτρινος σε ολόκληρη την επιφάνειά του, αλλά όχι πορτοκαλής – γιατί τότε έχει παραωριμάσει.

Η αίσθηση: Ο ώριμος ανανάς δεν είναι ιδιαίτερα μαλακός, όπως, για παράδειγμα, το ώριμο αβοκάντο, αλλά είναι ελαφρώς πιο μαλακός από τον άγουρο. Γι’ αυτό, πίεσέ τον προτού τον αγοράσεις και αν είναι σκληρός σαν πέτρα, προτίμησε έναν άλλο.

Η μυρωδιά: Αν ένα φρούτο καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια, η τρίτη σου κίνηση προτού το αγοράσεις θα είναι να το μυρίσεις. Πρέπει να αναδίδει μια φρουτώδη, γλυκιά και ευχάριστη οσμή. Αν όμως η μυρωδιά του είναι ελαφρώς ξινή, τότε έχει αρχίσει να ξεπερνά το στάδιο της ωρίμανσης…

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
Back To Top