Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο. Για να το κάνεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Τι θα χρειαστείς;

1 μέτρια πατάτα ανά άτομο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά της επιλογής σου (π.χ. θυμάρι, δεντρολίβανο)

Πώς θα τη φτιάξεις;

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς.

2. Πλένεις την πατάτα κάτω από τρεχούμενο νερό ενώ τρίβεις τη φλούδα να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες.

3. Περιχύνεις την πατάτα με λίγο ελαιόλαδο. Ιδανικά, λαδώνεις με πινελάκι.

4. Αλατοπιπερώνεις γενναιόδωρα την πατάτα από όλες τις πλευρές.

5. Την τρυπάς σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, επιτρέποντας έτσι στον ατμό να δραπετεύσει από το εσωτερικό της την ώρα του ψησίματος.

6. Ψήνεις την πατάτα: Την τοποθετείς κατευθείαν στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο και την αφήνεις να ψηθεί για περίπου μία ώρα, γυρίζοντάς την ανά 20 λεπτά και ελέγχοντας με ένα πιρούνι αν έχει γίνει. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμη όταν εξωτερικά έχει στεγνώσει και εσωτερικά έχει μαλακώσει εντελώς.

Extra tips:

-Για να μειώσεις το χρόνο ψησίματος, βάλε την αρχικά για 3-4 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων.

-Αν θέλεις τη φλούδα πιο μαλακή, τυλίγεις την πατάτα σε αλουμινόχαρτο πριν από το ψήσιμο.

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα φακές σπυρωτές σαν… ρύζι!

Αν ξέρεις πώς να μαγειρεύεις ρύζι, τότε βασικά γνωρίζεις και πώς να μαγειρεύεις φακές. Και αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε, κανένα πρόβλημα, θα καταλάβεις σε λιγάκι! Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου όσπριου μπορεί να γίνει πανεύκολο αρκεί να θυμάσαι 1: 2.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
Back To Top