Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο. Για να το κάνεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Τι θα χρειαστείς;

1 μέτρια πατάτα ανά άτομο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά της επιλογής σου (π.χ. θυμάρι, δεντρολίβανο)

Πώς θα τη φτιάξεις;

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς.

2. Πλένεις την πατάτα κάτω από τρεχούμενο νερό ενώ τρίβεις τη φλούδα να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες.

3. Περιχύνεις την πατάτα με λίγο ελαιόλαδο. Ιδανικά, λαδώνεις με πινελάκι.

4. Αλατοπιπερώνεις γενναιόδωρα την πατάτα από όλες τις πλευρές.

5. Την τρυπάς σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, επιτρέποντας έτσι στον ατμό να δραπετεύσει από το εσωτερικό της την ώρα του ψησίματος.

6. Ψήνεις την πατάτα: Την τοποθετείς κατευθείαν στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο και την αφήνεις να ψηθεί για περίπου μία ώρα, γυρίζοντάς την ανά 20 λεπτά και ελέγχοντας με ένα πιρούνι αν έχει γίνει. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμη όταν εξωτερικά έχει στεγνώσει και εσωτερικά έχει μαλακώσει εντελώς.

Extra tips:

-Για να μειώσεις το χρόνο ψησίματος, βάλε την αρχικά για 3-4 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων.

-Αν θέλεις τη φλούδα πιο μαλακή, τυλίγεις την πατάτα σε αλουμινόχαρτο πριν από το ψήσιμο.

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς

Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σ’ άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν […]
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top