Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

0     

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

sundried_tomatoes

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα;

Καταρχάς, γιατί να επιλέξεις λιαστές ντομάτες σε σακουλάκι; Η απάντηση είναι απλή: Είναι πολύ πιο οικονομικές από εκείνες που πωλούνται σε βαζάκι, ενώ καθώς δεν περιέχουν ήδη συγκεκριμένα μπαχαρικά μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε περισσότερες, διαφορετικές συνταγές καρυκεύοντάς τις κατά βούληση.

Επανερχόμαστε όμως στο πρώτο ερώτημα: Πώς τους ξαναδίνεις ζωή; Μια εύκολη λύση, σύμφωνα με το Cook’s Illustrated, είναι να βάλεις ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες σε σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, να τις σκεπάσεις με 1 φλιτζάνι ζωμό (κότας ή λαχανικών, ανάλογα με τη συνταγή) ή με 1 φλιτζ. ζεστό νερό στο οποίο έχεις διαλύσει ½ κ.γ. αλάτι, και να τοποθετήσεις το σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφήνεις τις ντομάτες να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορείς να τις τρυπήσεις με ένα πιρούνι. Όσες δεν χρησιμοποιήσεις άμεσα μπορείς να τις διατηρήσεις σε αεροστεγές σκεύος μέσα σε ελαιόλαδο, μέχρι για 2 εβδομάδες.