Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του. Αν πρόκειται να εκτεθεί για ώρα στον αέρα και στον ήλιο, π.χ. σε ένα οικογενειακό τραπέζι στο ύπαιθρο, καλό είναι να διατηρήσεις τα κομμάτια του σε πάγο, για να μη χάσουν τη δροσιά και τη φρεσκάδα τους.

Πώς θα κόψεις λοιπόν ένα καρπούζι…

Σε κύβους:

Κόψε ένα ολόκληρο καρπούζι στη μέση κατά πλάτος με ένα μεγάλο μαχαίρι (αν η διάμετρος του μαχαιριού είναι μικρότερη από αυτήν του καρπουζιού, ίσως χρειαστεί να κάνεις πολλές, μικρότερες τομές από κάθε πλευρά). Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Αφαίρεσε αρχικά τη φλούδα με το μαχαίρι, φροντίζοντας να μην αφήσεις καθόλου λευκή σάρκα. Στη συνέχεια, κομμάτιασε τη σάρκα σε κύβους.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut

Σε φέτες:

Κόψε πρώτα το πάνω και το κάτω μέρος του καρπουζιού και στη συνέχεια κόψε το στη μέση κατά μήκος. Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Κόψε το ξανά στη μέση κατά μήκος και συνέχισε κόβοντας κάθε τέταρτο σε φέτες του πάχους που θέλεις.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut2

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Φτιάξε ένα δροσερό γλυκό με το καρπούζι που περίσσεψε

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
Back To Top