Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

0     

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

watermelon

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του. Αν πρόκειται να εκτεθεί για ώρα στον αέρα και στον ήλιο, π.χ. σε ένα οικογενειακό τραπέζι στο ύπαιθρο, καλό είναι να διατηρήσεις τα κομμάτια του σε πάγο, για να μη χάσουν τη δροσιά και τη φρεσκάδα τους.

Πώς θα κόψεις λοιπόν ένα καρπούζι…

Σε κύβους:

Κόψε ένα ολόκληρο καρπούζι στη μέση κατά πλάτος με ένα μεγάλο μαχαίρι (αν η διάμετρος του μαχαιριού είναι μικρότερη από αυτήν του καρπουζιού, ίσως χρειαστεί να κάνεις πολλές, μικρότερες τομές από κάθε πλευρά). Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Αφαίρεσε αρχικά τη φλούδα με το μαχαίρι, φροντίζοντας να μην αφήσεις καθόλου λευκή σάρκα. Στη συνέχεια, κομμάτιασε τη σάρκα σε κύβους.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut

Σε φέτες:

Κόψε πρώτα το πάνω και το κάτω μέρος του καρπουζιού και στη συνέχεια κόψε το στη μέση κατά μήκος. Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Κόψε το ξανά στη μέση κατά μήκος και συνέχισε κόβοντας κάθε τέταρτο σε φέτες του πάχους που θέλεις.

Ιδιαίτερα χρήσιμο θα σου φανεί το παρακάτω φωτογραφικό κολάζ από το Seriouseats.com:

watermelon_cut2