Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων. Αλλά σε αντίθεση με τη έκδοση που επικαλύπτει πουτίγκα βανίλιας, μπανάνες σε φέτες, κρέμα σαντιγί και μπισκότα γκοφρέτας βανίλιας, εδώ θα βρεις μια νέα πουτίγκα μπανάνας. Ναι, χρησιμοποιώντας πραγματικές μπανάνες στην πουτίγκα (και όχι μόνο σε φέτες).

Πολλές παραδοσιακές συνταγές πουτίγκα μπανάνας απαιτούν μείγμα πουτίγκα βανίλιας, πλήρες γάλα, μπανάνες και γλυκό συμπυκνωμένο γάλα. Πρέπει να ομολογήσω, περίμενα ότι η πουτίγκα μπανάνας σήμαινε πράγματι πουτίγκα μπανάνας, όχι πουτίγκα βανίλιας με μπανάνες σε φέτες.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε πουτίγκα μπανάνας με αληθινές μπανάνες επειδή γίνεται απαλό γκρι ανοιχτό. Για να ξεπεράσω αυτό το ζήτημα χωρίς να καταφύγω σε απομιμήσεις εκχυλίσματος μπανάνας, έβαλα στη βάση πουτίγκας φρέσκες μπανάνες και τις τράβηξα πριν το μαγειρέψω.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Μπανάνες: Φυσικά! Επιλέξτε αυτές που είναι σε φωτεινό κίτρινο με λίγα καφέ σημεία, που σημαίνει ότι είναι ώριμες.

Γάλα καρύδας: Χρησιμοποιήστε κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας πλήρους λίπους για μέγιστη κρεμώδη υφή.

Μέλι: Αντικαθιστά την εκλεπτυσμένη ζάχαρη στην πουτίγκα.

Κρόκοι αυγών: Αυτά δίνουν πλούτο και δομή στην πουτίγκα. Αποθηκεύστε τα ασπράδια για χρήση σε ομελέτες.

Κορν φλάουερ ή αραρούτι: Χρησιμοποιείται για να πυκνώνει την πουτίγκα καθώς κρυώνει.

Εκχύλισμα βανίλιας: Για να αποκτήσετε την πιο πλούσια και ισχυρή γεύση βανίλιας στην πουτίγκα, αναζητήστε καθαρό εκχύλισμα βανίλιας.

bananaputt

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ BANANA PUDDING

Εάν έχετε χρόνο, ξεκινήστε να φτιάχνετε πουτίγκα μπανάνας την προηγούμενη ημέρα που θέλετε να σερβίρετε για να έχετε τη μέγιστη ποσότητα γεύσης μπανάνας. Εδώ πρέπει να κάνετε:

Εγχύστε το γάλα καρύδας. Ζεσταίνουμε το γάλα και το σιγοβράζουμε και μετά βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας. Αφήστε το να καθίσει τουλάχιστον 4 και έως 24 ώρες.

Μαγειρέψτε την πουτίγκα. Σουρώνουμε τις μπανάνες από το γάλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η πουτίγκα. Ψύξτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συναρμολογήστε την πουτίγκα. Μπορείτε να το χωρίσετε σε μεμονωμένες μερίδες σε μικρά ποτήρια. Για λίγο πρόσθετη λάμψη, γεμίστε με κρέμα καρύδας, μπανάνες σε φέτες και φρυγανιές νιφάδες καρύδας. Θέλετε να είστε πραγματικά επιπλέον, ψιλοκόψτε την πουτίγκα με την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας.

Βάλε την πουτίγκα μπανάνας σε ποτήρι σερβιρίσματος με γαρνίρισμα.

Μερικές σημαντικές συμβουλές

Υπάρχει σίγουρα διαφορά απόχρωσης όταν αλλάζετε το άμυλο αραβοσίτου είτε με αλεύρι βελανιδιάς ή σκόνη ταπιόκας. Και για τα δύο αλεύρια, φροντίστε να διατηρείτε τη θερμότητα σας χαμηλή όταν σιγοβράζετε την πουτίγκα.

Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι βελανιδιάς: Δεν είναι τόσο παχύ ή δεν κρατάει τόσο σταθερό σε σχήμα (μοιάζει περισσότερο με ένα παχύ smoothie).

Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι ταπιόκας: Θα παράγει μια ελαφρώς παχύτερη πουτίγκα, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην το βράσετε ή να το μαγειρέψετε, καθώς μπορεί να παράγει ένα κολλώδες και ελαστικό αποτέλεσμα. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει, αφαιρέστε το αμέσως από τη φωτιά.

Αποθήκευση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτήν την πουτίγκα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες, αν και είναι καλύτερο να την απολαμβάνετε φρέσκια.

empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Ζεστή σούπα με ντομάτα και βασιλικό για κρύες μέρες και καυτές νύχτες

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις την μπάμια αλλιώς

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top