Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων. Αλλά σε αντίθεση με τη έκδοση που επικαλύπτει πουτίγκα βανίλιας, μπανάνες σε φέτες, κρέμα σαντιγί και μπισκότα γκοφρέτας βανίλιας, εδώ θα βρεις μια νέα πουτίγκα μπανάνας. Ναι, χρησιμοποιώντας πραγματικές μπανάνες στην πουτίγκα (και όχι μόνο σε φέτες).

Πολλές παραδοσιακές συνταγές πουτίγκα μπανάνας απαιτούν μείγμα πουτίγκα βανίλιας, πλήρες γάλα, μπανάνες και γλυκό συμπυκνωμένο γάλα. Πρέπει να ομολογήσω, περίμενα ότι η πουτίγκα μπανάνας σήμαινε πράγματι πουτίγκα μπανάνας, όχι πουτίγκα βανίλιας με μπανάνες σε φέτες.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε πουτίγκα μπανάνας με αληθινές μπανάνες επειδή γίνεται απαλό γκρι ανοιχτό. Για να ξεπεράσω αυτό το ζήτημα χωρίς να καταφύγω σε απομιμήσεις εκχυλίσματος μπανάνας, έβαλα στη βάση πουτίγκας φρέσκες μπανάνες και τις τράβηξα πριν το μαγειρέψω.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Μπανάνες: Φυσικά! Επιλέξτε αυτές που είναι σε φωτεινό κίτρινο με λίγα καφέ σημεία, που σημαίνει ότι είναι ώριμες.

Γάλα καρύδας: Χρησιμοποιήστε κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας πλήρους λίπους για μέγιστη κρεμώδη υφή.

Μέλι: Αντικαθιστά την εκλεπτυσμένη ζάχαρη στην πουτίγκα.

Κρόκοι αυγών: Αυτά δίνουν πλούτο και δομή στην πουτίγκα. Αποθηκεύστε τα ασπράδια για χρήση σε ομελέτες.

Κορν φλάουερ ή αραρούτι: Χρησιμοποιείται για να πυκνώνει την πουτίγκα καθώς κρυώνει.

Εκχύλισμα βανίλιας: Για να αποκτήσετε την πιο πλούσια και ισχυρή γεύση βανίλιας στην πουτίγκα, αναζητήστε καθαρό εκχύλισμα βανίλιας.

bananaputt

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ BANANA PUDDING

Εάν έχετε χρόνο, ξεκινήστε να φτιάχνετε πουτίγκα μπανάνας την προηγούμενη ημέρα που θέλετε να σερβίρετε για να έχετε τη μέγιστη ποσότητα γεύσης μπανάνας. Εδώ πρέπει να κάνετε:

Εγχύστε το γάλα καρύδας. Ζεσταίνουμε το γάλα και το σιγοβράζουμε και μετά βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας. Αφήστε το να καθίσει τουλάχιστον 4 και έως 24 ώρες.

Μαγειρέψτε την πουτίγκα. Σουρώνουμε τις μπανάνες από το γάλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η πουτίγκα. Ψύξτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συναρμολογήστε την πουτίγκα. Μπορείτε να το χωρίσετε σε μεμονωμένες μερίδες σε μικρά ποτήρια. Για λίγο πρόσθετη λάμψη, γεμίστε με κρέμα καρύδας, μπανάνες σε φέτες και φρυγανιές νιφάδες καρύδας. Θέλετε να είστε πραγματικά επιπλέον, ψιλοκόψτε την πουτίγκα με την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας.

Βάλε την πουτίγκα μπανάνας σε ποτήρι σερβιρίσματος με γαρνίρισμα.

Μερικές σημαντικές συμβουλές

Υπάρχει σίγουρα διαφορά απόχρωσης όταν αλλάζετε το άμυλο αραβοσίτου είτε με αλεύρι βελανιδιάς ή σκόνη ταπιόκας. Και για τα δύο αλεύρια, φροντίστε να διατηρείτε τη θερμότητα σας χαμηλή όταν σιγοβράζετε την πουτίγκα.

Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι βελανιδιάς: Δεν είναι τόσο παχύ ή δεν κρατάει τόσο σταθερό σε σχήμα (μοιάζει περισσότερο με ένα παχύ smoothie).

Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι ταπιόκας: Θα παράγει μια ελαφρώς παχύτερη πουτίγκα, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην το βράσετε ή να το μαγειρέψετε, καθώς μπορεί να παράγει ένα κολλώδες και ελαστικό αποτέλεσμα. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει, αφαιρέστε το αμέσως από τη φωτιά.

Αποθήκευση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτήν την πουτίγκα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες, αν και είναι καλύτερο να την απολαμβάνετε φρέσκια.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το κουνουπίδι και το μπρόκολο πιο νόστιμα από ποτέ!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε (περισσότερο) τη διατροφή μας και το ρίχνουμε στο μπρόκολο και το κουνουπίδι.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Ψημένος σολομός με μουστάρδα και μέλι

Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...

Back To Top