Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το. Αυτή η συνταγή σε απογειώνει γευστικά και σε ταξιδεύει σε ένα γαλλικό κλασικό μπιστρό με έναν Croque Monsieur να σε περιμένει…

Εννοείται ότι η πρόταση αυτή κάνει και για brunch αλλά και εναλλακτικά για οποιοδήποτε γεύμα της μέρας σου!

 

ΚΛΑΣΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΙΣΤΡΟ SANDWICH – CROQUE MONSIEUR

 

ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

monc

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 φέτες άσπρο ψωμί

4 κουτ. γλ. βούτυρο, μαλακό

4 φέτες ζαμπόν

4 φέτες γραβιέρα

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας νερό

Αλάτι

Φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι

moncro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Άπλωσε το ψωμί με λίγο μαλακό βούτυρο, φτιάξε 4 σάντουιτς, το καθένα με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Πίεσέ τα σταθερά μαζί.

Χτυπάς τα αυγά με το νερό, προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι, και βυθίζεις τα σάντουιτς στο μείγμα των αυγών, βεβαιώνεσαι ότι έχεις καλύψει καλά όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνεις το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι / τηγάνι με βαρύ πυθμένα, όταν έχει λιώσει και είναι πολύ ζεστό – αλλά δεν έχει γίνει καφέ, τηγανίζεις τα σάντουιτς για περίπου 5 – 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.

Σερβίρεις αμέσως.

Tip: Αν το προτιμάς, αν και δεν είναι παραδοσιακό, μπορείτε να τοποθετήσεις τα croque-monsieur σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί και να τα ψήσεις σε έναν μέτριο ζεστό φούρνο – 175 ° C / 350 ° F – γυρίζεις μία φορά, για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Είναι πιο εύκολο να προετοιμάσεις έναν μεγαλύτερο αριθμό με αυτόν τον τρόπο και να τα κρατήσεις ζεστά μέχρι να είσαι έτοιμη να τα σερβίρεις.

Tip no 2: Αν θες να κακομάθεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω, τηγάνισε αβγό μάτι και βάλε το πάνω στο σάντουιτς… Προϋπόθεση βασική ωστόσο να λατρεύεις τα αβγά!

 

 

empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
Back To Top