Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι

Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνες και σελήνιο και περιέχει βιταμίνη Α, σημαντική για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, την αναπαραγωγή και την όραση. βιταμίνη D, που υποστηρίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και την υγεία του ανοσοποιητικού. και βιταμίνη Β12, προσφέροντας οφέλη στο νευρικό σύστημα και παραγωγή ενέργειας. Το μαγείρεμα ενός γεμάτου φιλέτο σολομού είναι η πιο ιδιοφυή συνταγή όλων των εποχών. Σας δίνει τέλεια ξεφλουδισμένο σολομό κάθε φορά με ελάχιστη προσπάθεια. Ο κλασικός μας ψημένος σολομός είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές όλων των εποχών, σε αυτή την εκδοχή του δίνουμε μια έξτρα σπιρτάδα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

644

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

1 λεμόνι σε φέτες

1 μεγάλο φιλέτο σολομού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. μουστάρδα ολικής αλέσεως

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. μέλι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Δείτε παρακάτω Όλες τις Διατροφικές Πληροφορίες

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° και αλείφετε ένα ταψί 9"-x-13" με μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού στο κάτω μέρος του σκεύους και τοποθετήστε το σολομό από πάνω. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αλατοπιπερώνετε και μετά περιχύνετε με σάλτσα πάνω από τον σολομό.

Βήμα 3

Ψήστε τον σολομό μέχρι να ψηθεί καλά και ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι, για 20 λεπτά.

Βήμα 4

Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε άλλα 5 λεπτά, αν θέλετε.

Βήμα 5

Γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 6)

Θερμίδες 644

Λίπος 43 γρ

Κορεσμένο λίπος 8 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 125 mg

Νάτριο 667 mg

Υδατάνθρακες 14 γρ

Ίνα 1 γρ

Σάκχαρα 12 γρ

Πρωτεΐνη 47 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 44 mg

Σίδερο 1 mg

Κάλιο 897 mg

empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Τέλεια ιδέα για δώρο (αλλά και για το σπίτι): αρωματισμένο αλάτι

Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
empty alt

Εύκολα ρολά λαζάνια με σπανάκι

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή.
empty alt

Monkey bread – το πιο απίθανο πρωινό με το πιο απίθανο όνομα

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.
Back To Top