Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι

Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνες και σελήνιο και περιέχει βιταμίνη Α, σημαντική για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, την αναπαραγωγή και την όραση. βιταμίνη D, που υποστηρίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και την υγεία του ανοσοποιητικού. και βιταμίνη Β12, προσφέροντας οφέλη στο νευρικό σύστημα και παραγωγή ενέργειας. Το μαγείρεμα ενός γεμάτου φιλέτο σολομού είναι η πιο ιδιοφυή συνταγή όλων των εποχών. Σας δίνει τέλεια ξεφλουδισμένο σολομό κάθε φορά με ελάχιστη προσπάθεια. Ο κλασικός μας ψημένος σολομός είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές όλων των εποχών, σε αυτή την εκδοχή του δίνουμε μια έξτρα σπιρτάδα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

644

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

1 λεμόνι σε φέτες

1 μεγάλο φιλέτο σολομού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. μουστάρδα ολικής αλέσεως

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. μέλι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Δείτε παρακάτω Όλες τις Διατροφικές Πληροφορίες

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° και αλείφετε ένα ταψί 9"-x-13" με μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού στο κάτω μέρος του σκεύους και τοποθετήστε το σολομό από πάνω. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αλατοπιπερώνετε και μετά περιχύνετε με σάλτσα πάνω από τον σολομό.

Βήμα 3

Ψήστε τον σολομό μέχρι να ψηθεί καλά και ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι, για 20 λεπτά.

Βήμα 4

Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε άλλα 5 λεπτά, αν θέλετε.

Βήμα 5

Γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 6)

Θερμίδες 644

Λίπος 43 γρ

Κορεσμένο λίπος 8 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 125 mg

Νάτριο 667 mg

Υδατάνθρακες 14 γρ

Ίνα 1 γρ

Σάκχαρα 12 γρ

Πρωτεΐνη 47 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 44 mg

Σίδερο 1 mg

Κάλιο 897 mg

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Φαντασμαγευστικά μπισκότα!

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.
empty alt

Strawberry cocktail time!

Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.
empty alt

To Giggle Juice είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται

Τι ακριβώς είναι το Giggle Juice, ρωτάτε; Ένας συνδυασμός moscato, λεμονάδας και βότκας που θα σας κάνει να ευθυμήσετε ευχάριστα – ίσως και να βάλετε τα γέλια – όλοι χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαίρι μια έξτρα δόση χαράς και παιδικής ανεμελιάς – οπότε δοκιμάστε το.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Say cheers με δύο xmas cocktails

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
Back To Top