Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Αυτή η απλή συνταγή είναι το πιο ευέλικτο πιάτο. Ταιριάζει υπέροχα με πλούσια πιάτα διακοπών, συνοδεύει ως γαρνιτούρα πιάτα κρεατικών, ψάρι αλλά γίνεται κι ένα εύκολο και νόστιμο σνακ για κάθε ώρα.

Είναι επίσης αδύνατο να σε δυσκολέψει. Βάζεις τα καρότα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα απλώνεις σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα μεγάλο ταψί που έχεις ντύσει με λαδόκολλα. (Μη διστάσεις να προσθέσεις και κάποιο από τα αγαπημένα σου βότανα ή μπαχαρικά για να τα καρυκεύσεις!). Γίνονται τόσο τηγανητά όσο και ψητά! Φρόντισε να μην υπερβάλλεις το λάδι σας, διαφορετικά το υγρό που απελευθερώνεται από τα καρότα θα τα αποτρέψει από την καραμελοποίηση.

Για να ελέγξεις εάν τα καρότα είναι τρυφερά, τρύπησε με ένα πιρούνι ή ξεφλούδισε το πιο παχύ κομμάτι ενός μαγειρεμένου καρότου. Εάν περάσει εύκολα, θα είναι έτοιμο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕς

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

15 καρότα (2 κιλά), ξεφλουδισμένα και κομμένα φέτες ή τετράγωνα

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

carrots2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνεις τα καρότα με ελαιόλαδο και καρυκεύεται γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια ελαφρά καραμελωμένη υφή, 30 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό, αν θέλεις, πριν το σερβίρεις.

Συνοδεύονται ιδανικά με κρύο γιαούρτι για ντιπ.

 

Tip: Προτίμησε τα βιολογικά καρότα. Πλύνε τα καλά και ξεφλούδισέ τα πριν τα βάλεις στο φούρνο.

Επίσης, δοκιμάστε να τα ψήσετε ολόκληρα αφού πρώτα τα έχετε βράσει ελαφρώς.

 

 

empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top