Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Αυτή η απλή συνταγή είναι το πιο ευέλικτο πιάτο. Ταιριάζει υπέροχα με πλούσια πιάτα διακοπών, συνοδεύει ως γαρνιτούρα πιάτα κρεατικών, ψάρι αλλά γίνεται κι ένα εύκολο και νόστιμο σνακ για κάθε ώρα.

Είναι επίσης αδύνατο να σε δυσκολέψει. Βάζεις τα καρότα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα απλώνεις σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα μεγάλο ταψί που έχεις ντύσει με λαδόκολλα. (Μη διστάσεις να προσθέσεις και κάποιο από τα αγαπημένα σου βότανα ή μπαχαρικά για να τα καρυκεύσεις!). Γίνονται τόσο τηγανητά όσο και ψητά! Φρόντισε να μην υπερβάλλεις το λάδι σας, διαφορετικά το υγρό που απελευθερώνεται από τα καρότα θα τα αποτρέψει από την καραμελοποίηση.

Για να ελέγξεις εάν τα καρότα είναι τρυφερά, τρύπησε με ένα πιρούνι ή ξεφλούδισε το πιο παχύ κομμάτι ενός μαγειρεμένου καρότου. Εάν περάσει εύκολα, θα είναι έτοιμο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕς

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

15 καρότα (2 κιλά), ξεφλουδισμένα και κομμένα φέτες ή τετράγωνα

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

carrots2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνεις τα καρότα με ελαιόλαδο και καρυκεύεται γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια ελαφρά καραμελωμένη υφή, 30 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό, αν θέλεις, πριν το σερβίρεις.

Συνοδεύονται ιδανικά με κρύο γιαούρτι για ντιπ.

 

Tip: Προτίμησε τα βιολογικά καρότα. Πλύνε τα καλά και ξεφλούδισέ τα πριν τα βάλεις στο φούρνο.

Επίσης, δοκιμάστε να τα ψήσετε ολόκληρα αφού πρώτα τα έχετε βράσει ελαφρώς.

 

 

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Το απόλυτο hack για να είναι το κρασί σου πάντα παγωμένο

Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία. Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση! Και τώρα τι γίνεται; Μη φοβού! […]
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Back To Top