Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας. Στην πιο απλή του και λιτοδίαιτη μορφή του μπορείς να το φτιάξεις απλώς με αβοκάντο και λίγο πολύτιμο και υγιεινό ελαιόλαδο, αποκτώντας εύκολα κι απλά μια γευστική βόμβα πλούσια σε υγιή λιπαρά. Στην πιο κλασική του εκδοχή αρχίσεις να προσθέτεις τα μυρωδικά, όπως το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, που είτε τα αλέθεις μαζί με το αβοκάντο ή απλώς τα προσθέτεις από πάνω ψιλοκομμένα – αντί για μαϊντανό μπορείς να βάλεις κόλιανδρο. Στις πιο spicy εκδοχές προστίθενται από απλές πιπεριές μέχρι jalapenos. Το lime είναι επίσης από τις κλασικές και απαραίτητες προσθήκες που ισορροπεί τη γεύση και την υφή.

Ανάλογα τώρα με το πόσο κρεμώδες το θες μπορείς στη σύνθεση να πειραματιστείς με γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί.

Και σαφώς τα ντοματίνια ή τα κομμάτια ψιλοκομμένης ντομάτας, για χρώμα, περισσότερη υγρασία, και έξτρα μεσογειακή γεύση.

Η συγκεκριμένη εκδοχή γίνεται κάτι παραπάνω από ένα απλό ντιπ και μοιάζει περισσότερο με σαλάτα που απογειώνεται με την προσθήκη του μπέικον.

guakamole a

Συστατικά

2 αβοκάντο, η ψίχα

1/2 φλ. μαρούλι

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στο μισό

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα

1/4 φλ. πράσινα κρεμμύδια

Χυμός από 2 λάιμ

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τσιπς τορτίγιας (νάτσος), για σερβίρισμα

guakamole b

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, κάνε πουρέ το αβοκάντο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμένει ακόμα ελαφρώς χοντρό στην υφή του.

Ανακάτεψε το μαρούλι, τις ντομάτες, το μπέικον (το οποίο το έχεις σοτάρει ή ψήσει ή τηγανίσει ελαφρώς για πιο τραγανό αποτέλεσμα) και τα πράσινα κρεμμύδια. Ρίξε το χυμό λάιμ πάνω από το μείγμα και ανακάτεψε, στη συνέχεια καρυκεύεις με αλατοπίπερο.

Σερβίρεις με τσιπς και παγωμένη μπίρα.

Αχ μύρισε καλοκαίρι…

empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
Back To Top