Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας. Στην πιο απλή του και λιτοδίαιτη μορφή του μπορείς να το φτιάξεις απλώς με αβοκάντο και λίγο πολύτιμο και υγιεινό ελαιόλαδο, αποκτώντας εύκολα κι απλά μια γευστική βόμβα πλούσια σε υγιή λιπαρά. Στην πιο κλασική του εκδοχή αρχίσεις να προσθέτεις τα μυρωδικά, όπως το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, που είτε τα αλέθεις μαζί με το αβοκάντο ή απλώς τα προσθέτεις από πάνω ψιλοκομμένα – αντί για μαϊντανό μπορείς να βάλεις κόλιανδρο. Στις πιο spicy εκδοχές προστίθενται από απλές πιπεριές μέχρι jalapenos. Το lime είναι επίσης από τις κλασικές και απαραίτητες προσθήκες που ισορροπεί τη γεύση και την υφή.

Ανάλογα τώρα με το πόσο κρεμώδες το θες μπορείς στη σύνθεση να πειραματιστείς με γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί.

Και σαφώς τα ντοματίνια ή τα κομμάτια ψιλοκομμένης ντομάτας, για χρώμα, περισσότερη υγρασία, και έξτρα μεσογειακή γεύση.

Η συγκεκριμένη εκδοχή γίνεται κάτι παραπάνω από ένα απλό ντιπ και μοιάζει περισσότερο με σαλάτα που απογειώνεται με την προσθήκη του μπέικον.

guakamole a

Συστατικά

2 αβοκάντο, η ψίχα

1/2 φλ. μαρούλι

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στο μισό

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα

1/4 φλ. πράσινα κρεμμύδια

Χυμός από 2 λάιμ

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τσιπς τορτίγιας (νάτσος), για σερβίρισμα

guakamole b

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, κάνε πουρέ το αβοκάντο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμένει ακόμα ελαφρώς χοντρό στην υφή του.

Ανακάτεψε το μαρούλι, τις ντομάτες, το μπέικον (το οποίο το έχεις σοτάρει ή ψήσει ή τηγανίσει ελαφρώς για πιο τραγανό αποτέλεσμα) και τα πράσινα κρεμμύδια. Ρίξε το χυμό λάιμ πάνω από το μείγμα και ανακάτεψε, στη συνέχεια καρυκεύεις με αλατοπίπερο.

Σερβίρεις με τσιπς και παγωμένη μπίρα.

Αχ μύρισε καλοκαίρι…

empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

Hot Dogs-Μούμιες – τρομακτικά νόστιμα και λαχταριστά

Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες

Back To Top