Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας. Στην πιο απλή του και λιτοδίαιτη μορφή του μπορείς να το φτιάξεις απλώς με αβοκάντο και λίγο πολύτιμο και υγιεινό ελαιόλαδο, αποκτώντας εύκολα κι απλά μια γευστική βόμβα πλούσια σε υγιή λιπαρά. Στην πιο κλασική του εκδοχή αρχίσεις να προσθέτεις τα μυρωδικά, όπως το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, που είτε τα αλέθεις μαζί με το αβοκάντο ή απλώς τα προσθέτεις από πάνω ψιλοκομμένα – αντί για μαϊντανό μπορείς να βάλεις κόλιανδρο. Στις πιο spicy εκδοχές προστίθενται από απλές πιπεριές μέχρι jalapenos. Το lime είναι επίσης από τις κλασικές και απαραίτητες προσθήκες που ισορροπεί τη γεύση και την υφή.

Ανάλογα τώρα με το πόσο κρεμώδες το θες μπορείς στη σύνθεση να πειραματιστείς με γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί.

Και σαφώς τα ντοματίνια ή τα κομμάτια ψιλοκομμένης ντομάτας, για χρώμα, περισσότερη υγρασία, και έξτρα μεσογειακή γεύση.

Η συγκεκριμένη εκδοχή γίνεται κάτι παραπάνω από ένα απλό ντιπ και μοιάζει περισσότερο με σαλάτα που απογειώνεται με την προσθήκη του μπέικον.

guakamole a

Συστατικά

2 αβοκάντο, η ψίχα

1/2 φλ. μαρούλι

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στο μισό

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα

1/4 φλ. πράσινα κρεμμύδια

Χυμός από 2 λάιμ

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τσιπς τορτίγιας (νάτσος), για σερβίρισμα

guakamole b

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, κάνε πουρέ το αβοκάντο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμένει ακόμα ελαφρώς χοντρό στην υφή του.

Ανακάτεψε το μαρούλι, τις ντομάτες, το μπέικον (το οποίο το έχεις σοτάρει ή ψήσει ή τηγανίσει ελαφρώς για πιο τραγανό αποτέλεσμα) και τα πράσινα κρεμμύδια. Ρίξε το χυμό λάιμ πάνω από το μείγμα και ανακάτεψε, στη συνέχεια καρυκεύεις με αλατοπίπερο.

Σερβίρεις με τσιπς και παγωμένη μπίρα.

Αχ μύρισε καλοκαίρι…

empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Κοκκινιστή ρεβιθάδα ή ρεβιθοστιφάδο…γευστικό καλωσόρισμα στον χειμώνα

Εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση αυτή η συνταγή παντρεύει τη νόστιμη ντομάτα και το baby σπανάκι με ρεβίθια κι είναι ένα πιάτο που έχει την καταγωγή του στη Σεβίλλη της Ισπανίας, αυτό το ρεβίθι-στιφάδο είναι ταπεινό, εγκάρδιο και υπέροχο στην απλότητά του.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
Back To Top