Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε νερό για […]

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά;

Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε νερό για παρατεταμένη χρονική περίοδο), μαζί με αλάτι, ζάχαρη και σε κάποιες περιπτώσεις, σάλτσα σόγιας με κορν φλάουρ.

Τι προκύπτει από το παραπάνω μείγμα; Μια σκουρόχρωμη σάλτσα με υφή σιροπιού, στην εμφάνιση κάτι ανάμεσα σε σάλτσα σόγιας και μπάρμπεκιου σος. Με πολυδιάστατη γεύση: γλυκιά, αλμυρή αλλά και ουμάμι, που αναδεικνύει όλα τα υλικά μιας συνταγής.

Μπορεί να συνδυαστεί τέλεια στο μαγείρεμα με σάλτσα σόγιας, ξύδι ρυζιού και μιρίν (ιαπωνικό κρασί), μέσα σε stir-fries αλλά και μαρινάδες που δίνουν μια ασιατική νότα στο κρέας. Χρησιμοποιείται και σκέτη, για να ενισχύσει τη γεύση αλλά και την πυκνότητα ενός φαγητού, καθώς αρκεί να προσθέσεις μία κουταλιά στη σούπα για να της δώσεις πιο πλούσια υφή.

Και τι κάνεις αν η συνταγή σού ζητάει σάλτσα στρειδιών, αλλά δεν υπάρχει στο σπίτι; Μια ιδέα είναι να ανακατέψεις σάλτσα σόγιας με χόισιν σος, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν το ίδιο. Εναλλακτικά, μπορείς να συμβιβαστείς μόνο με σάλτσα σόγιας.

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Back To Top