Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε. Σε κάποιες εκδοχές αφού κάνουν τη σάλτσα στο τηγάνι, τη μεταφέρουν σε ταψί και ψήνουν τα αβγά στο φούρνο, εδώ όλη η προετοιμασία γίνεται στο τηγάνι.

Εύκολη συνταγή Shakshuka:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι (σε κύβους)

1 πράσινο ή κόκκινο πιπέρι (σε κύβους)

4 φρέσκα σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένα)

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

700-500 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες

4-6 αυγά

Αλάτι και πιπέρι

1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Φέτα (προαιρετικό)

Πίτα (προαιρετικό)

Shakshuka

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε θερμαίνοντας το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το πιπέρι και το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά (ή έως ότου το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές).

Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και επιπλέον μπαχαρικά στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Τώρα ήρθε η ώρα για τις ντομάτες. Προσθέστε την κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες ή σάλτσα που έχετε τρίψει μόνοι σας στο τηγάνι και λιώστε τες με ένα κουτάλι. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι με βάση της γεύσης σας. Αφήστε την να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε το κουτάλι σας για να φτιάξετε μικρές «φωλιές» στη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια, σπάστε τα αυγά σας σε κάθε «φωλιά».

Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τα αυγά (σας συνιστούσαμε να τα μαγειρέψετε μέχρι να σκληρύνουν οι κρόκοι, αλλά να μην παραμείνουνε μελάτα.)

Πασπαλίζετε με φέτα στην κορυφή (προαιρετικά) και σερβίρετε με ψημένες πίτες ή φρυγανισμένο ή ψημένο ψωμί.

Tip: Μπορείτε εκτός από κρεμμύδι να προσθέσετε πιπεριές.

empty alt

Φρούτα και λαχανικά διώχνουν τα κιλά της ηλικίας

Δεν περιμέναμε την επιστημονική έρευνα για να μάθουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μετά τα 40 μπορεί να προστατεύει από τη συσσώρευση περιττών κιλών λόγω ηλικίας.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
empty alt

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες! 

Back To Top