Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε. Σε κάποιες εκδοχές αφού κάνουν τη σάλτσα στο τηγάνι, τη μεταφέρουν σε ταψί και ψήνουν τα αβγά στο φούρνο, εδώ όλη η προετοιμασία γίνεται στο τηγάνι.

Εύκολη συνταγή Shakshuka:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι (σε κύβους)

1 πράσινο ή κόκκινο πιπέρι (σε κύβους)

4 φρέσκα σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένα)

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

700-500 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες

4-6 αυγά

Αλάτι και πιπέρι

1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Φέτα (προαιρετικό)

Πίτα (προαιρετικό)

Shakshuka

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε θερμαίνοντας το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το πιπέρι και το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά (ή έως ότου το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές).

Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και επιπλέον μπαχαρικά στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Τώρα ήρθε η ώρα για τις ντομάτες. Προσθέστε την κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες ή σάλτσα που έχετε τρίψει μόνοι σας στο τηγάνι και λιώστε τες με ένα κουτάλι. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι με βάση της γεύσης σας. Αφήστε την να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε το κουτάλι σας για να φτιάξετε μικρές «φωλιές» στη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια, σπάστε τα αυγά σας σε κάθε «φωλιά».

Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τα αυγά (σας συνιστούσαμε να τα μαγειρέψετε μέχρι να σκληρύνουν οι κρόκοι, αλλά να μην παραμείνουνε μελάτα.)

Πασπαλίζετε με φέτα στην κορυφή (προαιρετικά) και σερβίρετε με ψημένες πίτες ή φρυγανισμένο ή ψημένο ψωμί.

Tip: Μπορείτε εκτός από κρεμμύδι να προσθέσετε πιπεριές.

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
Back To Top