Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε. Σε κάποιες εκδοχές αφού κάνουν τη σάλτσα στο τηγάνι, τη μεταφέρουν σε ταψί και ψήνουν τα αβγά στο φούρνο, εδώ όλη η προετοιμασία γίνεται στο τηγάνι.

Εύκολη συνταγή Shakshuka:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι (σε κύβους)

1 πράσινο ή κόκκινο πιπέρι (σε κύβους)

4 φρέσκα σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένα)

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

700-500 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες

4-6 αυγά

Αλάτι και πιπέρι

1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Φέτα (προαιρετικό)

Πίτα (προαιρετικό)

Shakshuka

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε θερμαίνοντας το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το πιπέρι και το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά (ή έως ότου το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές).

Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και επιπλέον μπαχαρικά στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Τώρα ήρθε η ώρα για τις ντομάτες. Προσθέστε την κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες ή σάλτσα που έχετε τρίψει μόνοι σας στο τηγάνι και λιώστε τες με ένα κουτάλι. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι με βάση της γεύσης σας. Αφήστε την να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε το κουτάλι σας για να φτιάξετε μικρές «φωλιές» στη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια, σπάστε τα αυγά σας σε κάθε «φωλιά».

Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τα αυγά (σας συνιστούσαμε να τα μαγειρέψετε μέχρι να σκληρύνουν οι κρόκοι, αλλά να μην παραμείνουνε μελάτα.)

Πασπαλίζετε με φέτα στην κορυφή (προαιρετικά) και σερβίρετε με ψημένες πίτες ή φρυγανισμένο ή ψημένο ψωμί.

Tip: Μπορείτε εκτός από κρεμμύδι να προσθέσετε πιπεριές.

empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top