Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του. Πάμε, λοιπόν!

1. Μέτρησε με ακρίβεια τις ποσότητες των υλικών. Ιδανικά, χρησιμοποίησε μια ζυγαριά κουζίνας.

2. Ανακάτεψε τα στεγνά υλικά. Ανάμειξε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

3. Κομμάτιασε το βούτυρο. Κόψε το σε κύβους. Αν αρχίσει να λιώνει κατά το κομμάτιασμα, μπορείς να ξαναβάλεις τους κύβους στο ψυγείο να σφίξουν λίγο.

4. Πρόσθεσε το βούτυρο στο μείγμα με το αλεύρι. Χτύπησέ το με ένα μίξερ χειρός ή τρίψε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου.

5. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να σβολιάσει ελαφρώς. Δούλεψε το βούτυρο στο μείγμα μέχρι τα μεγαλύτερα κομμάτια βουτύρου να πάρουν διαστάσεις ενός μικρού νομίσματος.

6. Πρόσθεσε το νερό και ανακάτεψε. Χρησιμοποίησε μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα από καουτσούκ μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μεγαλύτεροι σβόλοι.

7. Ζύμωσε τη ζύμη. Ζύμωσέ τη μερικές φορές (ιδανικά λιγότερες από δέκα), μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Σχημάτισε μια μπάλα.

8. Βάλε τη στο ψυγείο. Κόψε τη ζύμη στη μέση και πίεσε τα δύο κομμάτια πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια μέχρι να γίνουν επίπεδα. Τύλιξε κάθε δίσκο με πλαστική μεμβράνη και διατήρησέ τους στο ψυγείο, από μία ώρα μέχρι τρεις μέρες. (Αν δεν σκοπεύεις να φτιάξεις την πίτα μέσα σε τρεις μέρες, μπορείς να αποθηκεύσεις τη ζύμη σε σακουλάκια zip-lock και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.)

9. Αλεύρωσε μια καθαρή επιφάνεια. Πασπάλισε αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια (είτε τον πάγκο της κουζίνας είτε μια επιφάνεια κοπής). Τοποθέτησε τη ζύμη και συνέχισε να αλευρώνεις και από τις δύο πλευρές. Αλεύρωσε και τον πλάστη.

10. Άπλωσε τη ζύμη. Πέρασε τη ζύμη με τον πλάστη, περιστασιακά γυρίζοντάς την από την άλλη πλευρά και προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει πολύ λεπτή και σχεδόν στρογγυλή.

11. Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί. Αφού την τυλίξεις ελαφρά γύρω από τον πλάστη για να μη χάσει το σχήμα της.

Photo: rawpixel / Unsplash

empty alt

Σταματήστε το υπερβολικό τηγάνισμα στις πατάτες και το καρβουνιασμένο τοστ!

Σας αρέσουν οι υπερβολικές ψητές πατάτες; Το… καμένο τοστ; Σύμφωνα με έρευνα,  μάλλον πρέπει να αφήσετε πίσω αυτές τις συνήθειες… Κι αυτό γιατί οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο, αν έχουν ψηθεί ή τηγανιστεί πολύ και έχουν χάσει πια το χρυσοκίτρινό […]
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top