Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

«Το μόνο που μπορούσα να φάω ήταν στήθος κοτόπουλου. Δεν είναι ότι είχα σεφ ή οτιδήποτε άλλο, απλώς το έφτιαχνα και έκανα αυτό που νόμιζα ότι έπρεπε να κάνω. Το έφτιαχνα από το μυαλό μου και αυτό ήταν μεγάλη πρόκληση» είπε, προσθέτοντας ότι λατρεύει το φαγητό – ιδιαίτερα την καυτερή σάλτσα και τα τάκο.

 

Σε άλλες του συνεντεύξεις που αφορούν τη σχέση του με την κουζίνα ή τις διατροφικές του συνήθειες έχει πει:

Τι τρώτε κατά τη διάρκεια μιας ταινίας;

Δεν μπορώ να δω καμία ταινία χωρίς ποπ κορν. Ακόμη και στις δικές μου πρεμιέρες. Είναι πολύ κακό; Πρέπει να το έχω. Φυσικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω μια ταινία χωρίς ένα μεγάλο κουτί ποπ κορν και αναψυκτικό.

mattt

 

Φτιάχνεις τίποτα για τα παιδιά σου;

Ίσως τηγανίτες. Αλλά αν κάποιος ζητήσει βατόμουρα ή τσιπ σοκολάτας, τότε τις ξεχνάμε κι αυτές…

Μετά από εβδομάδες που έλειπες για γυρίσματα, τι θέλεις να σε περιμένει στο σπίτι;

Η γυναίκα μου φτιάχνει ένα εκπληκτικό κοτόπουλο μιλανέζ.

Το ριζότο σαφράν του Damon με σπαράγγια στον ατμό δεν περιλαμβάνει κοτόπουλο, αλλά είναι νόστιμο και υγιεινό.

mattc

Μαφ Νταμόν Σαφράν Ριζότο με Σπαράγγι στον ατμό

Υλικά

4 φλιτζάνια κοτόπουλο ή λαχανικά

1 μάτσο σπαράγγια, κομμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ρύζι arborio

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 μεγάλη πρέζα σαφράν καλής ποιότητας

1/8 φλιτζάνι ιταλικό μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) για γαρνιτούρα

matte

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνεις νερό μέχρι να βράσει.
  2. Μαγειρεύεις τα σπαράγγια στον ατμό (ή τα βράζεις ελαφρά), τα αφήνεις έξω τα και τα διατηρείς ζεστά.
  3. Σε μια μεγάλη τηγάνι, ζεστάνεις το λάδι, προσθέτεις το κρεμμύδι και το μαγειρεύεις μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτεις το ρύζι arborio, το κρασί και το σαφράν και ανακατεύει μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέστε ζεστό νερό, μία κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ριζότο να είναι μαλακό και κρεμώδες και να απορροφηθεί όλο το υγρό.
  4. Βάζεις το ριζότο ομοιόμορφα σε ένα πιάτο. Τοποθετείς στην κορυφή τα σπαράγγια και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

5 υλικά που μπορείς να προσθέσεις σε ένα σπιτικό χυμό (και δεν είναι φρούτα ή λαχανικά)

Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.

Back To Top