Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.

Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ. Σου παρουσιάζουμε δύο παγωμένες απολαυστικές εκδοχές για φραουλένια κοκτέιλ.

 

Daiquiri φράουλα

Αυτό το φρουτώδες παγωμένο ποτό αγαπημένο είναι σίγουρα μια ευχάριστη νότα που θα σε χαλαρώσει απίθανα, ειδικά αυτό το περίεργο καλοκαίρι. Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένες φράουλες θα χρησιμοποιήσεις λιγότερο ή καθόλου πάγο για να μη βγει πολύ υδαρές. Οι φρέσκες φράουλες προσθέτουν επιπλέον γεύση και εμποδίζουν το ποτό να είναι πολύ παχύ. Προειδοποίηση: μπορεί να εθιστείς αφού το δοκιμάσεις για πρώτη φορά.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

cocktail

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 σφηνάκια ελαφρύ ρούμι (ή αλλιώς 50 ml)

1/2 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες και περισσότερες για γαρνιτούρα

Μισό κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες, ψιλοκομμένες

Χυμός ενός lime

Φέτες lime, για γαρνιτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, βάζεις το ρούμι, τις φρέσκες ή τις κατεψυγμένες φράουλες και τον χυμό του λάιμ και ανακατεύεις μέχρι να ομοιοποιηθεί το μείγμα και πάγο ανάλογα με το πόσο υδαρές ή παχύρρευστο το θες (ένα φλιτζάνι είναι οκ).

Ρίχνουμε σε δύο ποτήρια και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ και ολόκληρες φράουλες.

 

cocktail2

Φράουλα Frosé

 

Το ποτό του καλοκαιριού!

 

ΥΛΙΚΑ:

4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 ml) μπουκάλι ροζέ, διατηρημένο σε απλή ψύξη

4 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες

1/4 φλ. βότκα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

8 φλ. πάγος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάζεις περίπου το μισό μπουκάλι ροζέ, 1 φλιτζάνι φράουλες, τη μισή ποσότητα βότκας και τον μισό χυμό λεμονιού. Προσθέτεις περίπου 4 φλιτζάνια πάγου και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέτεις περισσότερο πάγο και ανακατεύεις ξανά.

Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα συστατικά.

Σερβίρεις αμέσως και γαρνίρεις με φρέσκες φράουλες.

 

Tip: αν θες πιο γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις και σιρόπι φράοουλας

 

 

empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Tacos με εξωτικές γαρίδες

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top