Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.

Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ. Σου παρουσιάζουμε δύο παγωμένες απολαυστικές εκδοχές για φραουλένια κοκτέιλ.

 

Daiquiri φράουλα

Αυτό το φρουτώδες παγωμένο ποτό αγαπημένο είναι σίγουρα μια ευχάριστη νότα που θα σε χαλαρώσει απίθανα, ειδικά αυτό το περίεργο καλοκαίρι. Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένες φράουλες θα χρησιμοποιήσεις λιγότερο ή καθόλου πάγο για να μη βγει πολύ υδαρές. Οι φρέσκες φράουλες προσθέτουν επιπλέον γεύση και εμποδίζουν το ποτό να είναι πολύ παχύ. Προειδοποίηση: μπορεί να εθιστείς αφού το δοκιμάσεις για πρώτη φορά.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

cocktail

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 σφηνάκια ελαφρύ ρούμι (ή αλλιώς 50 ml)

1/2 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες και περισσότερες για γαρνιτούρα

Μισό κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες, ψιλοκομμένες

Χυμός ενός lime

Φέτες lime, για γαρνιτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, βάζεις το ρούμι, τις φρέσκες ή τις κατεψυγμένες φράουλες και τον χυμό του λάιμ και ανακατεύεις μέχρι να ομοιοποιηθεί το μείγμα και πάγο ανάλογα με το πόσο υδαρές ή παχύρρευστο το θες (ένα φλιτζάνι είναι οκ).

Ρίχνουμε σε δύο ποτήρια και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ και ολόκληρες φράουλες.

 

cocktail2

Φράουλα Frosé

 

Το ποτό του καλοκαιριού!

 

ΥΛΙΚΑ:

4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 ml) μπουκάλι ροζέ, διατηρημένο σε απλή ψύξη

4 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες

1/4 φλ. βότκα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

8 φλ. πάγος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάζεις περίπου το μισό μπουκάλι ροζέ, 1 φλιτζάνι φράουλες, τη μισή ποσότητα βότκας και τον μισό χυμό λεμονιού. Προσθέτεις περίπου 4 φλιτζάνια πάγου και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέτεις περισσότερο πάγο και ανακατεύεις ξανά.

Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα συστατικά.

Σερβίρεις αμέσως και γαρνίρεις με φρέσκες φράουλες.

 

Tip: αν θες πιο γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις και σιρόπι φράοουλας

 

 

empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top