Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί. Με άλλα λόγια, είναι βασικά το απόλυτο εύκολο βραδινό δείπνο. Μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά και να ανταλλάξετε τις γαρίδες με κοτόπουλο, μπριζόλα, tofu ή edamame.

Συστατικά

⅓ φλιτζάνι έτοιμο πέστο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες (16-20), στεγνές

4 φλιτζάνια ρόκα

2 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

pesto garides

Εκτέλεση

Χτυπάτε το πέστο, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρέστε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε και τα δύο μπολ στην άκρη.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε τες και βάλτε τες σε ένα πιάτο.

Προσθέστε τη ρόκα και την κινόα στο μεγάλο μπολ με τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε. Μοιράζετε το μείγμα της ρόκας σε 4 μπολ. Από πάνω ρίχνετε ντομάτες, αβοκάντο και γαρίδες. Περιχύστε κάθε μπολ με 1 κουταλιά της σούπας από το κρατημένο μείγμα πέστο.

Μπορείτε  να καλύψτε και να βάλετε το dressing στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 2 1/2 φλιτζάνια

Ανά μερίδα: 429 θερμίδες, πρωτεΐνη 30,9 γρ., υδατάνθρακες 29,3 γρ., φυτικές ίνες 7,2 γρ., σάκχαρα 5 γρ? λιπαρά 22 γρ. κορεσμένα λιπαρά 3,6 γρ. χοληστερόλη 187,5mg; βιταμίνη α iu 1125,6 IU; βιταμίνη C 14,4 mg; φυλλικό οξύ 108,9 mcg; ασβέστιο 205,4mg; σίδηρος 2,9mg; μαγνήσιο 130,5 mg; κάλιο 901,1 mg; νάτριο 571,4 mg; θειαμίνη 0,2 mg.

Ανταλλαγές: 4 λιπαρά, 3 άπαχες πρωτεΐνες, 1 1/2 άμυλο, 1/2 φυτικό

empty alt

Βρώμικες τροφές

Θεωρείται η “βασίλισσα” των ανοιξιάτικων φρούτων αφού η φράουλα είναι νόστιμη και θρεπτική. Σύμφωνα όμως με τη λίστα η οποία καταγράφει τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε δυό φορές πριν...
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top