Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…

Μας αρέσει το baba ghanoush με αρκετή επίγευση σκόρδου. Εάν δεν το προτιμάτε, παραλείψτε το τρίψιμο του ακατέργαστου σκόρδου στο τέλος. Χωρίς αυτό, θα έχετε μια πιο λεπτή (ελαφρώς γλυκιά) γεύση σκόρδου που θα κάνει όλους πολύ, πολύ χαρούμενους. Μας αρέσει να το σερβίρουμε ως μέρος τριών ντιπ, μαζί με σπιτικό χούμους και ελληνική φέτα. Συνοδεύστε το  από φρυγανισμένο ψωμί ή πίτα, ψητά λαχανικά και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΠΟΛ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 σκόρδο κεφαλής, συν 1 σκόρδο σκελίδα

1 κουταλιά της σούπας, συν 1 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεσαίες μελιτζάνες

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/4 φλ. Ταχίνι

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Μια πρέζα θρυμματισμένων νιφάδων κόκκινου πιπεριού

Φρυγανισμένη πίτα και ψιλοκομμένα λαχανικά, για σερβίρισμα

babaa

EKTEΛΕΣΗ

Μετακινήστε τη σχάρα του φούρνου στο πάνω τρίτο του φούρνου και προθερμαίνετε στο σε υψηλή θερμοκρασία. Καλύψτε το ταψί με ένα φύλλο ψησίματος.

Κόψτε την κορυφή από το κεφάλι του σκόρδου και ψιλοκόψτε με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και τυλίξτε με αλουμινόχαρτο.

Τρυπήστε μελιτζάνες παντού με ένα πιρούνι. Τοποθετήστε μελιτζάνες και σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε το στο φούρνο. Ψήστε, περιστρέφοντας περιστασιακά, έως ότου η μελιτζάνα ψηθεί στο εξωτερικό και γίνει μαλακή στο εσωτερικό και το σκόρδο είναι μαλακό, 30 έως 35 λεπτά. Συμβουλή: Δοκιμάστε τη μελιτζάνα τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της μελιτζάνας. Εάν υπάρχει αντίσταση, συνεχίστε το ψήσιμο.

Αφήστε τη μελιτζάνα να κρυώσει 10 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε και ανοίξτε τη σάρκα. Απορρίψτε το δέρμα και τοποθετήστε τη σάρκα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει για 30 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά στα 15 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε μελιτζάνα, ψητάές σκελίδες σκόρδου και χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πολτοποιήσετε τις σκελίδες σκόρδου και στη συνέχεια συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σπάσει η μελιτζάνα και να ενσωματωθεί ο χυμός λεμονιού. Προσθέστε ταχίνι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τρίψτε την υπόλοιπη σκελίδα σκόρδου στο μπολ. Ανακατέψτε και συνδυάστε το με αλάτι και μετά μεταφέρετε στο πιάτο.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό, νιφάδες πιπεριού και ψιλοκομμένο ελαιόλαδο. Σερβίρετε με φρυγανισμένη πίτα ή / και λαχανικά.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό κεφίρ, ελιξίριο καλής υγείας και διάθεσης!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης τροφών με προβιοτικά, όπως ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και συνολικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία (καθώς έχει βρεθεί ότι...
empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

12 φρούτα και λαχανικά που δεν χρειάζονται ψυγείο

Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα είχαμε ανάγκη τα ψυγεία. Επιστρέφοντας από την αγορά θα μαγειρεύαμε όσα προϊόντα είχαμε μόλις προμηθευτεί, προτού αυτά αρχίσουν να χάνουν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
Back To Top