Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.

Στην αγορά, αποφεύγεις τα αγγουράκια με ανομοιόμορφο χρώμα, καθώς και όσα είναι μαλακά, ζαρωμένα ή χτυπημένα. Όταν επιστρέφεις σπίτι, τα αποθηκεύεις ολόκληρα σε πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο, για έως 10 μέρες, ή κομμένα σε φέτες με τη φλούδα τους, και τυλιγμένα σφιχτά, για έως 5 μέρες.

Η αγγουροσαλάτα και η χωριάτικη δεν είναι οι μοναδικές επιλογές σου για να χρησιμοποιήσεις τα αγγουράκια στη μαγειρική σου. Μπορείς, επίσης, να τα κόψεις σε λωρίδες και να τα απολαύσεις ως σνακ, με χοντροκομμένο αλάτι, λίγες νιφάδες μπούκοβο, χυμό λεμονιού και, αν θέλεις, λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια.

Μπορείς, ακόμα, να τα πολτοποιήσεις και να τα προσθέσεις σε κρύες σούπες, ή να τα λιώσεις και να τα ανακατέψεις με σόγια σος, σουσάμι, ξίδι, σκόρδο και κόλιανδρο, σύμφωνα με μια δημοφιλή κινεζική συνταγή. Να τα κάνεις γαρνιτούρα για ένα τζιν με τόνικ και βασιλικό, να τα κάνεις τουρσί, ή να φτιάξεις αυτή τη σαλάτα, όπου δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι!

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Τέλειος κι εύκολος σπιτικός πουρές

Το να φτιάξεις τον δικό σου σπιτικό πουρέ δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο νομίζεις και η αξεπέραστη γεύση του σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σου.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top