Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

0     

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

cucumbers

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.

Στην αγορά, αποφεύγεις τα αγγουράκια με ανομοιόμορφο χρώμα, καθώς και όσα είναι μαλακά, ζαρωμένα ή χτυπημένα. Όταν επιστρέφεις σπίτι, τα αποθηκεύεις ολόκληρα σε πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο, για έως 10 μέρες, ή κομμένα σε φέτες με τη φλούδα τους, και τυλιγμένα σφιχτά, για έως 5 μέρες.

Η αγγουροσαλάτα και η χωριάτικη δεν είναι οι μοναδικές επιλογές σου για να χρησιμοποιήσεις τα αγγουράκια στη μαγειρική σου. Μπορείς, επίσης, να τα κόψεις σε λωρίδες και να τα απολαύσεις ως σνακ, με χοντροκομμένο αλάτι, λίγες νιφάδες μπούκοβο, χυμό λεμονιού και, αν θέλεις, λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια.

Μπορείς, ακόμα, να τα πολτοποιήσεις και να τα προσθέσεις σε κρύες σούπες, ή να τα λιώσεις και να τα ανακατέψεις με σόγια σος, σουσάμι, ξίδι, σκόρδο και κόλιανδρο, σύμφωνα με μια δημοφιλή κινεζική συνταγή. Να τα κάνεις γαρνιτούρα για ένα τζιν με τόνικ και βασιλικό, να τα κάνεις τουρσί, ή να φτιάξεις αυτή τη σαλάτα, όπου δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι!