Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.


Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος. Αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια που έκαναν, τα οποία μπορεί να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη μαγειρική μας. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι ειδικοί:

Tilesh Chudasama, ιδιοκτήτης και σεφ του ινδικού εστιατορίου Chai Naasto στο Λονδίνο: «Να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε και να πετάτε ό,τι περισσεύει. Υπάρχει ένα πλήθος από τρικ που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να το αποφύγουμε: να αγοράζουμε λιγότερα, να καταψύχουμε το πλεόνασμα, να το μοιραζόμαστε, να χρησιμοποιούμε ό,τι απομένει σε άλλες συνταγές, να το κομποστοποιούμε».

Richard Bainbridge, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Benedicts στο Norwich: «Η διαχείριση του χρόνου. Συνήθως ο κόσμος δεν αφιερώνει χρόνο στην οργάνωση. Όμως χρειάζεσαι μόνο λίγα λεπτά για να αποφασίσεις πότε και πώς θα κάνεις το καθετί, ώστε το μαγείρεμα να γίνει πιο χαλαρό και απολαυστικό».

Lee Skeet, ιδιοκτήτης ενός pop-up restaurant, με έδρα την Κορνουάλη: «Η κακή επιλογή υλικών, κάτι που ισχύει και για επαγγελματίες σεφ, όχι μόνο για ερασιτέχνες μάγειρες. Δεν κατανοώ γιατί οι σεφ δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά στην ποιότητα του προϊόντος, για παράδειγμα ότι τα κατεψυγμένα όστρακα δεν είναι το ίδιο με τα φρέσκα. Ή γιατί δεν αγοράζουν ολόκληρα, φρέσκα ψάρια γιατί «δεν έχουμε χρόνο να φιλετάρουμε». Αυτό ανέκαθεν με ενοχλούσε.

Dan Doherty, επικεφαλής σεφ των Duck & Waffle and Duck & Waffle Local, που ειδικεύονται στη βρετανική κουζίνα με επιρροές από την ηπειρωτική Ευρώπη: «Το να ακολουθεί κάποιος μια συνταγή κατά γράμμα και να πιστεύει ότι όλα θα πάμε στραβά αν δεν έχει το “σωστό” μαϊντανό ή το “σωστό” πράσο. Αν εξαιρέσουμε τη ζαχαροπλαστική, οι συνταγές υπάρχουν για να σπάνε, να αλλάζουν και να εξελίσσονται – αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της μαγειρικής.

Paul Wedgwood, επικεφαλής σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Wedgwood στο Εδιμβούργο, που ειδικεύεται σε σκοτσέζικα προϊόντα με ασιατικές πινελιές: «Το να μη δοκιμάζει κάποιος το φαγητό που φτιάχνει. Ακόμα και αν είναι κάτι που φτιάχνεις ξανά και ξανά, κάθε φορά πρέπει να το δοκιμάζεις!».

Eric Guignard, επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο The French Table στο Surbiton: «Το πιο κοινό λάθος που θεωρώ πιο απελπιστικό είναι όταν κάποιος δεν καρυκεύει σωστά το φαγητό».

empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...
empty alt

Λαχταριστά νιόκι με λαχανικά

Λίγο ακόμα καλοκαίρι στο πιάτο σου
Back To Top