Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο τυλιγμένες σε tacos έχουν ασύλληπτη γεύση και είναι συγκλονιστικά εύκολο να φτιαχτούν.

 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑΚΟΣ

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου, αλεσμένες

1 1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

3/4 κουτ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κουτ. αλεσμένο κύμινο

Αλάτι

1 1/2 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες

1 1/2 κουτ. μέλι

8 τορτίγια καλαμποκιού, ζεστάθηκαν, για σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΓΚΟ

1 1/2 γ. φλιτζάνι μάνγκο, σε κύβους σε ¼ ίντσες κύβους

1/3 γ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά jalapeño, με σπόρους, βλαστούς και ψιλοκομμένη

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιαντρου, συν περισσότερα για σερβίρισμα

2 κουτ. λεπτό ξύσμα λάιμ συν 3 κουταλιές της σούπας. φρέσκο χυμό λάιμ

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο, για σερβίρισμα

tacos

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να μαρινάρεις τις γαρίδες: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο. Προσθέτεις γενναιόδωρα αλάτι. Βάζεις τις γαρίδες και τις αναμειγνύεις μέχρι να επικαλυφθούν. Καλύπτεις το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα (μεμβράνη) και αφήνεις τις γαρίδες να μαριναριστούν για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς να φτιάξεις τη σάλτσα μάνγκο: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το μάνγκο, το πιπέρι, το πιπέρι jalapeño, το κρεμμύδι, το κόλιαντρο, το ξύσμα ασβέστη και το χυμό και το λάδι. Περίοδος με αλάτι.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεις το λάχανο.

Στη συνέχεια, προθερμάνεις ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μεσαία-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτεις τις γαρίδες σε ένα στρώμα, αφήνοντας την υπόλοιπη μαρινάδα στο μπολ. Μαγειρεύεις σχάρα τις γαρίδες μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Βάζεις τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Προσθέτεις το υπόλοιπο μαρινάρισμα και το μέλι και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας, μέχρι να μειωθεί και το σκόρδο να γίνει ανοιχτό χρυσό, περίπου 1 λεπτό περισσότερο. Ρίχνεις με ένα κουτάλι τη μαρινάδα πάνω από τις μαγειρεμένες γαρίδες.

Φτιάχνεις τα τάκος: Παίρνεις τις τορτίγιες, τις βάζεις σε ένα πιάτο, προσθέτεις μια μικρή χούφτα λάχανο, λίγες γαρίδες και μια μεγάλη κουταλιά μάνγκο σάλσα. Γαρνίρεις με κόλιαντρο και σερβίρεις.

 

 

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
empty alt

Γαλλική λαχταριστή κρεμμυδόσουπα

Κρύωσε ο καιρός, σου έχουμε την πιο γευστική λύση
empty alt

Wraps με μαρούλι – η απόλυτη ανατροπή!

Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά

Back To Top