Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει!

Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.χ. αν ξυπνάς αχάραγα, ενώ παραμένει μία πολύ διαφορετική και αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα εκδοχή πρωινού σνακ.

Το glownut έκανε το ντεμπούτο του πριν μερικές μέρες στο κατάστημα Black Star Pastry του Σύδνεϊ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ φωτός Vivid , οπότε σύντομα να ξέρεις θα το συναντήσεις στο Instagram feed σου.

Ο δημιουργός του, Christopher Thé, είπε στη Daily Mail ότι η έμπνευση για το glownut του ήρθε ενώ βρισκόταν σε ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ πέρυσι.

«Σκεφτόμουν πώς να συνδυάσω το φαγητό με τα φώτα. Και μου ήρθε στο μυαλό κάτι που να φωσφορίζει. Και μόνο η σκέψη των ανθρώπων να τρώνε φαγητό που φωσφορίζει στο διάσημο φεστιβάλ Vivid, ήταν μία καταπληκτική πρόκληση στην οποία δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε».

glownut2

Το στοιχείο που φωσφορίζει στο ντόνατ είναι η επικάλυψη, η οποία σύμφωνα με τον Thé, φτιάχνεται από ένα συστατικό που περιέχει βιταμίνη Β. Το glownut περιχύνεται επίσης με γλάσο φτιαγμένο από yuzu, ένα εσπεριδοειδές που βρίσκεται σε Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα, ενώ το ίδιο το ντόνατ περιγράφεται ως ένα brioche φτιαγμένο με τη μισή ποσότητα βουτύρου, που το κάνει πολύ πιο ελαφρύ και λιγότερο λιπαρό από το παραδοσιακό.

Το Black Star Pastry έγινε πέρυσι διάσημο χάρη στο strawberry watermelon cake του, που παραμένει ακόμα ένα από τα γλυκά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Don’t forget #Melbourne we now accepting online pre orders

A post shared by B L A C K STAR P A S T R Y (@blackstarpastry) on

Το glownut μπορεί να μην είναι τόσο «κυριλέ», δεν αποκλείεται όμως να γίνει το επόμενο αγαπημένο γλυκό των Αυστραλών!

empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

3 τρόποι να κάνεις τα κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμα

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Coffee time με ξυλάκια παγωτό

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια απόλαυση δύο σε ένα!
Back To Top