Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

0     

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει!

Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.χ. αν ξυπνάς αχάραγα, ενώ παραμένει μία πολύ διαφορετική και αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα εκδοχή πρωινού σνακ.

Το glownut έκανε το ντεμπούτο του πριν μερικές μέρες στο κατάστημα Black Star Pastry του Σύδνεϊ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ φωτός Vivid , οπότε σύντομα να ξέρεις θα το συναντήσεις στο Instagram feed σου.

glownut1

Ο δημιουργός του, Christopher Thé, είπε στη Daily Mail ότι η έμπνευση για το glownut του ήρθε ενώ βρισκόταν σε ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ πέρυσι.

«Σκεφτόμουν πώς να συνδυάσω το φαγητό με τα φώτα. Και μου ήρθε στο μυαλό κάτι που να φωσφορίζει. Και μόνο η σκέψη των ανθρώπων να τρώνε φαγητό που φωσφορίζει στο διάσημο φεστιβάλ Vivid, ήταν μία καταπληκτική πρόκληση στην οποία δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε».

glownut2

Το στοιχείο που φωσφορίζει στο ντόνατ είναι η επικάλυψη, η οποία σύμφωνα με τον Thé, φτιάχνεται από ένα συστατικό που περιέχει βιταμίνη Β. Το glownut περιχύνεται επίσης με γλάσο φτιαγμένο από yuzu, ένα εσπεριδοειδές που βρίσκεται σε Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα, ενώ το ίδιο το ντόνατ περιγράφεται ως ένα brioche φτιαγμένο με τη μισή ποσότητα βουτύρου, που το κάνει πολύ πιο ελαφρύ και λιγότερο λιπαρό από το παραδοσιακό.

Το Black Star Pastry έγινε πέρυσι διάσημο χάρη στο strawberry watermelon cake του, που παραμένει ακόμα ένα από τα γλυκά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Don’t forget #Melbourne we now accepting online pre orders

A post shared by B L A C K STAR P A S T R Y (@blackstarpastry) on

Το glownut μπορεί να μην είναι τόσο «κυριλέ», δεν αποκλείεται όμως να γίνει το επόμενο αγαπημένο γλυκό των Αυστραλών!