Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει!

Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.χ. αν ξυπνάς αχάραγα, ενώ παραμένει μία πολύ διαφορετική και αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα εκδοχή πρωινού σνακ.

Το glownut έκανε το ντεμπούτο του πριν μερικές μέρες στο κατάστημα Black Star Pastry του Σύδνεϊ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ φωτός Vivid , οπότε σύντομα να ξέρεις θα το συναντήσεις στο Instagram feed σου.

Ο δημιουργός του, Christopher Thé, είπε στη Daily Mail ότι η έμπνευση για το glownut του ήρθε ενώ βρισκόταν σε ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ πέρυσι.

«Σκεφτόμουν πώς να συνδυάσω το φαγητό με τα φώτα. Και μου ήρθε στο μυαλό κάτι που να φωσφορίζει. Και μόνο η σκέψη των ανθρώπων να τρώνε φαγητό που φωσφορίζει στο διάσημο φεστιβάλ Vivid, ήταν μία καταπληκτική πρόκληση στην οποία δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε».

glownut2

Το στοιχείο που φωσφορίζει στο ντόνατ είναι η επικάλυψη, η οποία σύμφωνα με τον Thé, φτιάχνεται από ένα συστατικό που περιέχει βιταμίνη Β. Το glownut περιχύνεται επίσης με γλάσο φτιαγμένο από yuzu, ένα εσπεριδοειδές που βρίσκεται σε Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα, ενώ το ίδιο το ντόνατ περιγράφεται ως ένα brioche φτιαγμένο με τη μισή ποσότητα βουτύρου, που το κάνει πολύ πιο ελαφρύ και λιγότερο λιπαρό από το παραδοσιακό.

Το Black Star Pastry έγινε πέρυσι διάσημο χάρη στο strawberry watermelon cake του, που παραμένει ακόμα ένα από τα γλυκά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Don’t forget #Melbourne we now accepting online pre orders

A post shared by B L A C K STAR P A S T R Y (@blackstarpastry) on

Το glownut μπορεί να μην είναι τόσο «κυριλέ», δεν αποκλείεται όμως να γίνει το επόμενο αγαπημένο γλυκό των Αυστραλών!

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Η νέα καλοκαιρινή εκδοχή του Bloody Mary

Σε διακοπές στο νησί, για ένα πρωινό brunch έκπληξη, ή ως το ιδανικό συνοδευικό την ώρα που ο ήλιος δύει αυτή η εκδοχή του Bloddy Mary θα σε ενθουσιάσει! ΥΛΙΚΑ: 4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 μίνι αγκουράκια […]
Back To Top