Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου…

Λεμονάδα φράουλας

Φρεσκοστυμμένα λεμόνια «συνεργάζονται» με ζουμερές φράουλες για το τέλειο καλοκαιρινό ποτό. Είναι ξεδιψαστικό, γλυκό και αναζωογονητικό. Φρόντισε να στραγγίξεις τον πουρέ φράουλας καθώς θα τον απαλλάξεις από σπόρους και υπερβολικό πολτό. Η μέντα προσθέτει μια ωραία σπιρτάδα. Αλλά είναι εντελώς προαιρετικό – εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις δυόσμο – για μια πιο μοχίτο εκδοχή! Φαντασία να έχεις και μην ξεχάσεις τα άφθονα παγάκια!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

6 φλιτζάνια νερό, διαιρεμένο

1 κιλό φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, από περίπου 10 λεμόνια

Πάγος

Φύλλα μέντας ή δυόσμου (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Άφησε να σιγοβράσει και φρόντιζε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί. Άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μπλέντερ, συνδύασε φράουλες και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακάτεψε μέχρι να έχει καθαρή υφή. Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο λεπτού πλέγματος, στράγγιξε την πούλπα και αφαίρεσε τα στερεά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κανάτα, βάλε απλό σιρόπι, τον πουρέ φράουλας, χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια νερό. Ανάλογα με το πώς προτιμάς την υφή του προσθέτεις περισσότερο νερό ή χυμό λεμονιού αν σου αρέσει περισσότερο η όξινη γεύση.

Σέρβιρε μαζί με θρυμματισμένο πάγο και φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, αν θέλεις.

mock1

Αθώα Pina Colada

Κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε μια καλοκαιρινή δροσερή μη αλκοολούχα εκδοχή της piña colada – που θυμίζει περισσότερο ένα τροπικό milkshake. Είναι κρεμώδες, ξινό και γλυκό και ακριβώς αυτό που «διέταξε» ο γιατρός. Ένα ποτό που θα σε ενθουσιάσει.

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κομμάτια ανανά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

4 μεγάλες κουταλιές παγωτού (περίπου 1 φλιτζάνι)

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1/2 φλιτζάνι χυμός ανανά

Ανανά φέτα, για σερβίρισμα

Κεράσι μαρασκίνο, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, ανάμειξε παγωμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο ανανά, το παγωτό, το γάλα καρύδας και τον χυμό ανανά.

Χώρισε και σέρβιρε στα ποτήρια και μπορείς να γαρνίρεις με φέτα ανανά και κεράσι μαρασκίνο.

Τip: Οι παραπάνω εκδοχές είναι alcohol free αλλά εσύ μπορεί να ανεβάσεις λίγο τα πνεύματα με μια μικρή δόση από το αγαπημένο σου οινοπνευματώδες ποτό!

empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Margarita (cupcake) να το «πιεις» με το κουταλάκι…

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει αλλά είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Φτιάξε ένα δροσερό κοκτέιλ κέρασμα που θα εκπλήξει τους πάντες… Ή πώς το αγαπημένο σου κοκτέιλ, η Margarita, γίνεται cupcake! Μια πρωτότυπη ιδέα για πάρτι κι όχι μόνο!   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18  ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 […]
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής

Back To Top