Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου…

Λεμονάδα φράουλας

Φρεσκοστυμμένα λεμόνια «συνεργάζονται» με ζουμερές φράουλες για το τέλειο καλοκαιρινό ποτό. Είναι ξεδιψαστικό, γλυκό και αναζωογονητικό. Φρόντισε να στραγγίξεις τον πουρέ φράουλας καθώς θα τον απαλλάξεις από σπόρους και υπερβολικό πολτό. Η μέντα προσθέτει μια ωραία σπιρτάδα. Αλλά είναι εντελώς προαιρετικό – εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις δυόσμο – για μια πιο μοχίτο εκδοχή! Φαντασία να έχεις και μην ξεχάσεις τα άφθονα παγάκια!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

6 φλιτζάνια νερό, διαιρεμένο

1 κιλό φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, από περίπου 10 λεμόνια

Πάγος

Φύλλα μέντας ή δυόσμου (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Άφησε να σιγοβράσει και φρόντιζε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί. Άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μπλέντερ, συνδύασε φράουλες και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακάτεψε μέχρι να έχει καθαρή υφή. Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο λεπτού πλέγματος, στράγγιξε την πούλπα και αφαίρεσε τα στερεά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κανάτα, βάλε απλό σιρόπι, τον πουρέ φράουλας, χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια νερό. Ανάλογα με το πώς προτιμάς την υφή του προσθέτεις περισσότερο νερό ή χυμό λεμονιού αν σου αρέσει περισσότερο η όξινη γεύση.

Σέρβιρε μαζί με θρυμματισμένο πάγο και φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, αν θέλεις.

mock1

Αθώα Pina Colada

Κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε μια καλοκαιρινή δροσερή μη αλκοολούχα εκδοχή της piña colada – που θυμίζει περισσότερο ένα τροπικό milkshake. Είναι κρεμώδες, ξινό και γλυκό και ακριβώς αυτό που «διέταξε» ο γιατρός. Ένα ποτό που θα σε ενθουσιάσει.

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κομμάτια ανανά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

4 μεγάλες κουταλιές παγωτού (περίπου 1 φλιτζάνι)

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1/2 φλιτζάνι χυμός ανανά

Ανανά φέτα, για σερβίρισμα

Κεράσι μαρασκίνο, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, ανάμειξε παγωμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο ανανά, το παγωτό, το γάλα καρύδας και τον χυμό ανανά.

Χώρισε και σέρβιρε στα ποτήρια και μπορείς να γαρνίρεις με φέτα ανανά και κεράσι μαρασκίνο.

Τip: Οι παραπάνω εκδοχές είναι alcohol free αλλά εσύ μπορεί να ανεβάσεις λίγο τα πνεύματα με μια μικρή δόση από το αγαπημένο σου οινοπνευματώδες ποτό!

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
Back To Top