Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.

Ακολουθεί ένας κατάλογος καλών επιλογών για τις προμήθειες τροφίμων έκτακτης ανάγκης:

Κονσέρβες ψαριών, όπως ο τόνος, ο σολομός ή οι σαρδέλες. Ο τόνος και ο σολομός είναι επίσης διαθέσιμοι σε θήκες σταθερές στο ράφι.

Βόειο κρέας ή ψάρι

Αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα φρούτα

Αφυδατωμένα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά

Κονσερβοποιημένα φασόλια

Ξηροί καρποί και σπόροι

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Μπάρες πρωτεΐνης και / ή ενέργειας

Γάλα μακράς διαρκείας

Γάλα σε σκόνη

Ποπ κορν (σε σπόρους καλαμποκιού – ένα εύκολο σνακ για τα παιδιά)

Σκόνη για ζελέ (άλλο μία εύκολη πρόταση για γλυκάκι)

Οι σφραγισμένες συσκευασίες από τον κατασκευαστή προστατεύονται καλύτερα από τον αέρα, την υγρασία και τη μόλυνση και είναι λιγότερο πιθανό να χαλάσουν.

coronavirus-shopping-1

Τι γίνεται με τα φρέσκα και άλλα τυποποιημένα τρόφιμα
1. Κρέας. Αν εμφανιστούν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι πρώτες ελλείψεις που θα προκύψουν θα είναι στα νωπά εδώδιμα. Συνεπώς, κάντε προμήθειες σεκρέατα: Λευκά και κόκκινα (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο – σε κιμά ή σε κομμάτια).  Είναι οι καλύτερες πηγές βιταμινών και αμινοξέων.  Το ίδιο ισχύει και για τα ψάρια.

  1. Κατεψυγμένα λαχανικά. Η εναλλακτική λύση στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τώρα που σταμάτησαν και οι λαϊκές αγορές. Τα λαχανικά που καταψύχονται χωρίς να υποφέρουν είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια – και ύστερα, σπανάκι, αρακάς, φασολάκια. (ανάλογα με τη χωρητικότητα της κατάψυξής σας).
  2. Αβγά. Υποτίθεται ότι αντέχουν στο ψυγείο μερικές εβδομάδες, αλλά για την ακρίβεια μπορεί να κρατήσουν αρκετούς μήνες. Πώς να καταλάβετε αν το αβγό έχει χαλάσει: αν επιπλέουν στο νερό έχουν μπαγιατέψει. Είναι μια τροφή που αξίζει το χαρακτηρισμό της υπερτροφής.
  3. Ζυμαρικά/ρύζι/ όσπρια. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη και η πιο υγιεινή επιλογή από διατροφική άποψη, αλλά διατηρούνται αρκετά, μαγειρεύονται εύκολα και με πολλούς τρόπους – και αν έχετε παιδιά στο σπίτι είναι μια λύση με την οποία δεν θα σας γκρινιάξουν. Επίσης, καστανό ρύζι, κινόα. Αν δεν έχετε εντερικές ευαισθησίες και τα όσπρια είναι μια πολύ καλή επιλογή και σημαντική πηγή πρωτεΐνης.
  4. Σοκολάτες (το πιο αγχολυτικό σνακ ενέργειας με ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες) – επίσης ιδανικό αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι – κι επίσης είναι μια απόλαυση που σε δύσκολους καιρούς θα κάνει καλό στην ψυχική σας υγεια!
  5. Τα σκληρά τυριά, όπως η παρμεζάνα ή το πεκορίνο, διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top