Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Εάν δεν σου αρέσουν οι μπανάνες (που αμφιβάλλω ιδιαίτερα, εφόσον διαβάζεις η συνταγή), μπορείς να τις παραλείψετε. Δεν έχεις κρέμα γάλακτος; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά απλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες λίπος.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας ελαφριά καστανή ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

3/4 φλ. πλήρες γάλα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 μπανάνα, κομμένη σε στρογγυλές φέτες

Βούτυρο, για μαγείρεμα

bananapancakes

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, καστανή ζάχαρη και αλάτι.

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύεις ελαφρά μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, προσθέτεις τα αυγά, ένα κάθε φορά. Προσθέτεις τη βανίλια.

Ενώνεις τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν.

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και ρίχνεις τις τηγανίτες με το κουτάλι στο τηγάνι. Βάζεις πάνω από καθεμία μερικές ροδέλες μπανάνας. Τηγανίζεις μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο βούτυρο και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζεις και τηγανίζεις και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, άλλα 3 λεπτά. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

bananapank

Tip: Μπορείς να περιχύσεις τις τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή σιρόπι σοκολάτας. Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον κομμάτια μπανάνας ή να τις συνδυάσεις με άλλα φρέσκα φρούτα, νιφάδες δημητριακών ή ξηρούς καρπούς.

 

 

empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Πουτίγκα μπανάνας – δροσερή, ανάλαφρη – θα την λατρέψεις

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

Δροσερή γευστική βουτιά: Κρύα σούπα με αγγούρι και αβοκάντο

Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά
Back To Top