Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Εάν δεν σου αρέσουν οι μπανάνες (που αμφιβάλλω ιδιαίτερα, εφόσον διαβάζεις η συνταγή), μπορείς να τις παραλείψετε. Δεν έχεις κρέμα γάλακτος; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά απλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες λίπος.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας ελαφριά καστανή ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

3/4 φλ. πλήρες γάλα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 μπανάνα, κομμένη σε στρογγυλές φέτες

Βούτυρο, για μαγείρεμα

bananapancakes

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, καστανή ζάχαρη και αλάτι.

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύεις ελαφρά μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, προσθέτεις τα αυγά, ένα κάθε φορά. Προσθέτεις τη βανίλια.

Ενώνεις τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν.

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και ρίχνεις τις τηγανίτες με το κουτάλι στο τηγάνι. Βάζεις πάνω από καθεμία μερικές ροδέλες μπανάνας. Τηγανίζεις μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο βούτυρο και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζεις και τηγανίζεις και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, άλλα 3 λεπτά. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

bananapank

Tip: Μπορείς να περιχύσεις τις τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή σιρόπι σοκολάτας. Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον κομμάτια μπανάνας ή να τις συνδυάσεις με άλλα φρέσκα φρούτα, νιφάδες δημητριακών ή ξηρούς καρπούς.

 

 

empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Back To Top