Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του. Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ιταλία και αποτελεί ένα σχετικά δημοφιλές antipasto πιάτο – δηλαδή ορεκτικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται θυμίζουν τα plateau – δηλαδή τις ποικιλίες. Κι αυτό σημαίνει ότι έχεις το περιθώριο να προσθέσεις-αφαιρέσεις όσα υλικά θες, ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις. Δεν μιλάμε βέβαια για ολόκληρο κοτόπουλο, αλλά μόνο για στήθος, οπότε αν το μυαλό σου διαβάζοντας «γεμιστό» πήγε σε ρύζι, κουκουνάρια και λοιπά, ξανασκέψου το!

Για την ακρίβεια, σκέψου το κοτόπουλο ως το «όχημα» ή ως το «σκεύος» για τα υλικά της ποικιλίας – δηλαδή της γέμισης.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ:

560

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ζαμπόν 250 γρμ.

Σαλάμι 250 γρμ.

4 φέτες provolone, χωρισμένο

1 φλ. κομμένη πιπεριά

1/3 φλ. ψιλοκομμένες ελιές

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gemistokotopoulob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε μια σανίδα κοπής και κάνε 5 σχισμές σε κάθε στήθος, προσέχοντας να μην το κόψεις εντελώς. Βάλε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί.

Άλειψε με το ελαιόλαδο το κοτόπουλο και ρίξε ρίγανη, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζεις κάθε στήθος κοτόπουλου με ζαμπόν, σαλάμι, προβολόνε και πιπεριά και μετά πασπαλίζεις με ελιές και παρμεζάνα.

Ψήνεις μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 25 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

Μπορείς να το σερβίρεις ως ορεκτικό ή να το συνοδεύσεις με σαλάτα, ρύζι ή πατάτες ως κυρίως.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 560 θερμίδες, 45 g πρωτεΐνης, 6 g υδατάνθρακες, 0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 40 g λίπος, 13 g κορεσμένου λίπους, 1880 mg νατρίου

empty alt

Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει

Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.
Back To Top