Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του. Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ιταλία και αποτελεί ένα σχετικά δημοφιλές antipasto πιάτο – δηλαδή ορεκτικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται θυμίζουν τα plateau – δηλαδή τις ποικιλίες. Κι αυτό σημαίνει ότι έχεις το περιθώριο να προσθέσεις-αφαιρέσεις όσα υλικά θες, ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις. Δεν μιλάμε βέβαια για ολόκληρο κοτόπουλο, αλλά μόνο για στήθος, οπότε αν το μυαλό σου διαβάζοντας «γεμιστό» πήγε σε ρύζι, κουκουνάρια και λοιπά, ξανασκέψου το!

Για την ακρίβεια, σκέψου το κοτόπουλο ως το «όχημα» ή ως το «σκεύος» για τα υλικά της ποικιλίας – δηλαδή της γέμισης.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ:

560

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ζαμπόν 250 γρμ.

Σαλάμι 250 γρμ.

4 φέτες provolone, χωρισμένο

1 φλ. κομμένη πιπεριά

1/3 φλ. ψιλοκομμένες ελιές

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gemistokotopoulob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε μια σανίδα κοπής και κάνε 5 σχισμές σε κάθε στήθος, προσέχοντας να μην το κόψεις εντελώς. Βάλε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί.

Άλειψε με το ελαιόλαδο το κοτόπουλο και ρίξε ρίγανη, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζεις κάθε στήθος κοτόπουλου με ζαμπόν, σαλάμι, προβολόνε και πιπεριά και μετά πασπαλίζεις με ελιές και παρμεζάνα.

Ψήνεις μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 25 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

Μπορείς να το σερβίρεις ως ορεκτικό ή να το συνοδεύσεις με σαλάτα, ρύζι ή πατάτες ως κυρίως.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 560 θερμίδες, 45 g πρωτεΐνης, 6 g υδατάνθρακες, 0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 40 g λίπος, 13 g κορεσμένου λίπους, 1880 mg νατρίου

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Say cheers με δύο xmas cocktails

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
empty alt

Ρεβίθια με μπρόκολο σε μια απολαυστική Alfredo εκδοχή

Η πιο comfort συνταγή που συνδυάζει τα ρεβίθια με το μπρόκολο
Back To Top