Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

0     

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

salad_bowl

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία. Ποιον εξοπλισμό θα χρειαστούμε όμως για να ετοιμάσουμε και να σερβίρουμε μια σαλάτα;

Σίγουρα χτυπητήρι ή σύρμα για το ντρέσινγκ, λαβίδες για το σερβίρισμα, και ένα μπολ. Σε μέγεθος λεκάνης.

Γιατί (και) στο μπολ της σαλάτας, το μέγεθος μετράει. Το οποίο πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 30 εκατοστών. Ο λόγος;

Σε ένα μεγάλο μπολ, μπορείς να ανακατέψεις ευκολότερα τα υλικά σου, ή να τα απλώσεις σε στρώσεις αν αυτό είναι το ζητούμενο. Επιπλέον, χάρη στην ευρυχωρία του είναι λιγότερο πιθανό να βρεθεί μέρος της σαλάτας σου πάνω στο τραπέζι ή, ακόμα χειρότερα, στα ρούχα των καλεσμένων σου κατά το σερβίρισμα.

Εξάλλου, ένα μεγάλο μπολ μπορεί να βρει άπειρες χρήσεις στην κουζίνα σου. Χρησιμεύει, για παράδειγμα, για να μαρινάρεις το κρέας (αρκεί μετά να το πλύνεις πάρα πολύ καλά) ή να σερβίρεις το ποπκόρν που θα συνοδεύσει μια σπιτική προβολή ταινίας.

Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι ένα μεγάλο μπολ σαλάτας αξίζει τα λεφτά του – και τον έξτρα χώρο που καταλαμβάνει στο ντουλάπι της κουζίνας.