Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα. Πλέον μπορεί να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο θεματικό μενού, χάρη στο επίσημο βιβλίο μαγειρικής του GoT με τίτλο «A Feast of Ice and Fire» (μπορείς να το βρεις εδώ). Από τα αγαπημένα κέικ λεμονιού της Sansa μέχρι το κουνέλι σε κόκκινη σάλτσα με μπαχαρικά, αυτά είναι τα πιάτα που θα απολάμβανες και στο King’s Landing.

Μια από τις πιο απλές επιλογές του βιβλίου είναι μια συνταγή σαλάτας του 14ου αιώνα, η επονομαζόμενη «σαλάτα της Sansa», με όλα τα υλικά σε αρμονία υφής και αισθητικής. Φτιάξε την ως ένα ελαφρύ δείπνο που θα απολαύσεις μαζί με το Game of Thrones – ή πάρε τη μαζί σου στη δουλειά, και την ώρα του σερβιρίσματος απλώς πρόσθεσε το ντρέσινγκ.

Τι θα χρειαστείς;
7 φλιτζ. σπανάκι baby
1 φλιτζ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 φλιτζ. δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζ. καραμελωμένα καρύδια
½ φλιτζ. λεμονόχορτο σε λεπτές φέτες
½ φλιτζ. βιολέτες ή άλλα βρώσιμα άνθη (προαιρετικά)
Κάποιο γλυκό ντρέσινγκ (π.χ. μπαλσάμικο με μέλι)

Εκτέλεση:
Ανακατεύεις το σπανάκι, το δυόσμο, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια και το λεμονόχορτο σε ένα μεγάλο μπολ. Τα βρώσιμα άνθη μπορείς να τα προσθέσεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ή ως γαρνιτούρα στο τέλος. Περιχύνεις τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρεις.

got_cookbook
Το βιβλίο A Feast of Ice and Fire

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
Back To Top