Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας. Ουσιαστικά είναι ένας πιο εύκολος τρόπος αντί για λαζάνια καθώς είναι φτιαγμένο με πένες. Γεμίστε το με άφθονο τυρί και σύντομα θα έχετε ένα νέο αγαπημένο να προσθέσετε στις επιλογές για pasta.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό γλυκό λουκάνικο, αφαιρέστε από το περίβλημα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/8 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, ή λιωμένες σε μπλέντερ

1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό, συν περισσότερο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

500 γρ. ζυμαρικά πέννες

1 μεγάλο αυγό

1 φλ. ρικότα

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη

1 1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

bakedmost

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στο λουκάνικο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε τις ντομάτες και τον βασιλικό και αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε σε βρασμό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι al dente, περίπου 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε ελαφρά το αυγό. Ρίξτε ρικότα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα στο αυγό. Αλατοπιπερώνετε.

Απλώστε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί 2 λίτρων. Βάλτε τις πένες πάνω από τη σάλτσα ντομάτας σε ομοιόμορφη στρώση και τις σκεπάζετε με το μείγμα ρικότα και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Ψήστε το Mostaccioli μέχρι να ροδίσει βαθιά, περίπου 15 λεπτά. Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα οργανώσεις το τέλειο γεύμα με μπουφέ (+ 5 ιδέες πιάτων)

Αν πιστεύεις ότι όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο σε ένα σπιτικό τραπέζι, τότε μάλλον η λύση του μπουφέ σου ταιριάζει περισσότερο από ένα καθιστό γεύμα.
empty alt

Μπρόκολο και κουνουπίδι σε γευστικές comfort food εκδοχές

Ίσως στο άκουσμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο να σκέφτεσαι μόνο υγιεινές συνταγές αδυνατίσματος με τα δύο αυτά λαχανικά να σερβίρονται βραστά ή στον ατμό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο γκριλ αλλά πάντα σκέτα! Όχι πια! Ακόμα κι αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής (που και […]
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
Back To Top