Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.

Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια. Η συνταγή είναι εκπληκτικά απλή και το αποτέλεσμα μεθυστικά νόστιμο!

Τι θα χρειαστείς;

½ φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. ζάχαρη
500 γραμμ. ώριμες φράουλες
2/3 φλιτζ. σαμπάνια ή αφρώδη οίνο

Πώς θα τη φτιάξεις;

Βάζεις τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, σβήνεις τη φωτιά.

Χτυπάς τις φράουλες στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αναμειγνύεις με ένα σύρμα το σιρόπι, τις φράουλες και τη σαμπάνια.

Μοιράζεις το μείγμα σε καλούπια γρανίτας και το βάζεις στην κατάψυξη να παγώσει, τουλάχιστον για δύο ώρες.

Ξεφορμάρεις και απολαμβάνεις!

Extra tip: Μπορείς αν θέλεις να κρατήσεις μερικές από τις φράουλες, να τις κομματιάσεις και να προσθέσεις τα κομμάτια ολόκληρα στο μείγμα της γρανίτας. Αν δεν έχεις φράουλες, αντικατέστησέ τις άνετα με δύο φλιτζάνια ροδάκινα. Το γευστικό αποτέλεσμα θα θυμίζει κοκτέιλ Μπελίνι.

empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
empty alt

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.
empty alt

Άσπρη… μαγεία με απίθανη συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.
Back To Top