Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.

Προτού γεμίσεις το φλιτζάνι σου, προθέρμανέ το. Δηλαδή, γέμισέ το με νερό που μόλις έχεις βράσει στο βραστήρα, άφησε το νερό για λίγα λεπτά, πέταξέ το, και αμέσως μετά ρίξε στο φλιτζάνι καφέ.

Αυτό το κόλπο πιάνει, καθώς τα κεραμικά σκεύη, χάρη στη διόλου ευκαταφρόνητη μάζα τους, απορροφούν και διατηρούν μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας για περισσότερη ώρα. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο μετατρέπεις την κούπα σου σε θερμός.

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
empty alt

Πικάντικη σούπα με γαρίδες, μπέικον και λαχανικά

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.

Back To Top