Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
Προτού γεμίσεις το φλιτζάνι σου, προθέρμανέ το. Δηλαδή, γέμισέ το με νερό που μόλις έχεις βράσει στο βραστήρα, άφησε το νερό για λίγα λεπτά, πέταξέ το, και αμέσως μετά ρίξε στο φλιτζάνι καφέ.
Αυτό το κόλπο πιάνει, καθώς τα κεραμικά σκεύη, χάρη στη διόλου ευκαταφρόνητη μάζα τους, απορροφούν και διατηρούν μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας για περισσότερη ώρα. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο μετατρέπεις την κούπα σου σε θερμός.