Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.

Η μαρινάδα σου μπορεί να συνδυάζει οποιαδήποτε από τα παρακάτω υλικά θέλεις και διαθέτεις: σόγια σος, τσίλι σε πάστα ή σε νιφάδες, γλυκό κρασί ή σέρι, ξίδι, διάφορα μπαχαρικά (π.χ. βασιλικό, κόλιανδρο, άνηθο), λίγο μέλι, τζίντζερ και σκόρδο κομμένα σε φέτες ή τριμμένα, λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αρκεί να διατηρήσεις τα όξινα υλικά σε χαμηλές ποσότητες.

Πλένεις καλά λοιπόν το ψάρι, το αλατίζεις και στη συνέχεια το χαράζεις από κάθε πλευρά για να απορροφήσει μέρος της μαρινάδας. Εναλλακτικά, αντί για μαρινάδα μπορείς να το γεμίσεις με μυρωδικά όπως κρεμμύδι σε φέτες, ξερά μανιτάρια, λιωμένο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, φρέσκο κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο ή λιωμένο τσίλι.

Δεν έχεις χρόνο ούτε για μαρινάδα ούτε για γέμιση; Το πιο γρήγορο tip είναι να πασπαλίσεις το ψάρι με αλάτι και ζάχαρη, να το αφήσεις για δέκα λεπτά (θα δεις να βγάζει υγρασία), στη συνέχεια να το βυθίσεις σε παγωμένο νερό και να συνεχίσεις τη διαδικασία προετοιμασίας του ως συνήθως.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
Back To Top