Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.

Η μαρινάδα σου μπορεί να συνδυάζει οποιαδήποτε από τα παρακάτω υλικά θέλεις και διαθέτεις: σόγια σος, τσίλι σε πάστα ή σε νιφάδες, γλυκό κρασί ή σέρι, ξίδι, διάφορα μπαχαρικά (π.χ. βασιλικό, κόλιανδρο, άνηθο), λίγο μέλι, τζίντζερ και σκόρδο κομμένα σε φέτες ή τριμμένα, λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αρκεί να διατηρήσεις τα όξινα υλικά σε χαμηλές ποσότητες.

Πλένεις καλά λοιπόν το ψάρι, το αλατίζεις και στη συνέχεια το χαράζεις από κάθε πλευρά για να απορροφήσει μέρος της μαρινάδας. Εναλλακτικά, αντί για μαρινάδα μπορείς να το γεμίσεις με μυρωδικά όπως κρεμμύδι σε φέτες, ξερά μανιτάρια, λιωμένο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, φρέσκο κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο ή λιωμένο τσίλι.

Δεν έχεις χρόνο ούτε για μαρινάδα ούτε για γέμιση; Το πιο γρήγορο tip είναι να πασπαλίσεις το ψάρι με αλάτι και ζάχαρη, να το αφήσεις για δέκα λεπτά (θα δεις να βγάζει υγρασία), στη συνέχεια να το βυθίσεις σε παγωμένο νερό και να συνεχίσεις τη διαδικασία προετοιμασίας του ως συνήθως.

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

4 συμβουλές για να αυτοσχεδιάσεις με (σχετική) ασφάλεια στην κουζίνα

Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία...
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Γίναμε σάντουιτς

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Είναι ο τέλεια γευστικός συνοδός για εκδρομή ή πικνίκ.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
Back To Top