Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

0     

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

fish

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.

Η μαρινάδα σου μπορεί να συνδυάζει οποιαδήποτε από τα παρακάτω υλικά θέλεις και διαθέτεις: σόγια σος, τσίλι σε πάστα ή σε νιφάδες, γλυκό κρασί ή σέρι, ξίδι, διάφορα μπαχαρικά (π.χ. βασιλικό, κόλιανδρο, άνηθο), λίγο μέλι, τζίντζερ και σκόρδο κομμένα σε φέτες ή τριμμένα, λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αρκεί να διατηρήσεις τα όξινα υλικά σε χαμηλές ποσότητες.

Πλένεις καλά λοιπόν το ψάρι, το αλατίζεις και στη συνέχεια το χαράζεις από κάθε πλευρά για να απορροφήσει μέρος της μαρινάδας. Εναλλακτικά, αντί για μαρινάδα μπορείς να το γεμίσεις με μυρωδικά όπως κρεμμύδι σε φέτες, ξερά μανιτάρια, λιωμένο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, φρέσκο κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο ή λιωμένο τσίλι.

Δεν έχεις χρόνο ούτε για μαρινάδα ούτε για γέμιση; Το πιο γρήγορο tip είναι να πασπαλίσεις το ψάρι με αλάτι και ζάχαρη, να το αφήσεις για δέκα λεπτά (θα δεις να βγάζει υγρασία), στη συνέχεια να το βυθίσεις σε παγωμένο νερό και να συνεχίσεις τη διαδικασία προετοιμασίας του ως συνήθως.