Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι. Ή ότι γυρίζεις αργά από τη δουλειά, λιμοκτονώντας, αλλά δεν υπάρχει φαγητό στο σπίτι. Τι κάνεις;

Τη λύση και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να σου δώσει σάλτσα ή ντιπ που έχεις ετοιμάσει από πριν σε μεγάλη ποσότητα και διατηρείς στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όπως μια σπιτική πέστο, που ταιριάζει εξίσου σε μακαρόνια, πίτσες και ψητό κοτόπουλο, αλλά και μια χούμους, με την οποία μπορείς να συνοδεύσεις μια πιατέλα με ποικιλία τυριών και μπαστουνάκια λαχανικών.

Μια ακόμα καλή ιδέα είναι και τα σπιτικά ντρέσινγκ, που θα απογειώσουν κάθε σαλάτα σου στη στιγμή. Έτσι, θα περιποιηθείς τους καλεσμένους σου αλλά και τον εαυτό σου αφιερώνοντας τον ελάχιστο δυνατό χρόνο στο μαγείρεμα.

Photo by Artur Rutkowski on Unsplash

empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

3 τρόποι να κάνεις τα κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμα

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Coffee time με ξυλάκια παγωτό

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια απόλαυση δύο σε ένα!
Back To Top