Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.  Αυτές οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι τόσο νόστιμες που θα χρειαστεί να φτιάξετε και διπλή παρτίδα.

Επικαλύπτονται σε ένα πολύ ελαφρύ κουρκούτι με αλεύρι, ρυζάλευρο, αυγό, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπαχαρικά και τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν. Το ρυζάλευρο είναι αυτό που προσθέτει αυτό το τραγανό στο κουρκούτι κατά τη γνώμη μου, οπότε αν δεν έχετε ήδη λίγο στο ντουλάπι σας, φροντίστε να κρατήσετε λίγο και προσθέστε το την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε κάτι.

Το κουνουπίδι είναι γνωστό ότι είναι ένα λαχανικό που καθαρίζεται δύσκολα, επειδή τα σκουλήκια μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε μικρές ρωγμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνω να αφήσετε τις μπουκίτσες να καθίσουν σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά πριν τις χρησιμοποιήσετε. Αυτό το μικρό κόλπο θα εξαφανίσει τυχόν υπολειμματικές βρωμιές ή σκουλήκια.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλα λαχανικά αντί για κουνουπίδι για να φτιάξω αυτές τις τηγανητές τραγανές μπουκίτσες; Απολύτως! Μπορείτε να τις φτιάξετε με καρότα, μπρόκολο, πατάτες (θα χρειαστεί να μαγειρέψετε περισσότερο) ή ακόμα και με κοτόπουλο ή γαρίδες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε μπουκίτσες

1/2 φλιτζάνι Ρυζάλευρο

1/2 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο Κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

koynoupi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ή λεκάνη με βραστό νερό ρίχνετε τις μπουκίτσες του κουνουπιδιού μέχρι να βυθιστούν τελείως και αφήστε τες να μείνουν για 10-15 λεπτά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία για τηγάνισμα.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το ρυζάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αυγό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και λίγο νερό για να φτιάξετε ένα κουρκούτι ελαφρώς πιο αραιό σε σύσταση από το κουρκούτι για τηγανίτες.

Περάστε στο  κουρκούτι στις μεμονωμένες μπουκίτσες και βουτήξτε τες στο καυτό λάδι, φροντίζοντας να μη γεμίσετε το τηγάνι, διαφορετικά η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει δραστικά. Τηγανίζετε το κουνουπίδι σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε αμέσως. Τρώγονται ζεστές και θα εξαφανιστούν αμέσως!

empty alt

Πρέπει να βάζουμε τα λαχανικά στο ψυγείο;

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.
empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Χρειάζεται ή όχι να μπει στο ψυγείο;

  Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
Back To Top