Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!

 

Apple Pie Bourbon Shots

Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την φας με το κουταλάκι. Χρησιμοποίησε μερικά συστατικά – μήλα, κανέλα και μοσχοκάρυδο – για να τονώσεις την ένταση του μπέρμπον για μια απόλαυση που έχει γεύση ακριβώς όπως το αγαπημένο σου επιδόρπιο.

 

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κανάτα bourbon

2 μήλα (πράσινα και κόκκινα), ψιλοκομμένα

3 κύβους ζάχαρης

1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, ελαφρώς ξυρισμένο

4 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

winterb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμισε μια κανάτα με μπέρμπον, μήλα, ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, κανέλα και τζίντζερ.

Άφησε το μείγμα να καθίσει 2 έως 4 ημέρες. (Δοκίμασε μετά από 2 ημέρες και άφησε το να καθίσει όσο περισσότερο νομίζεις ότι το χρειάζεται.)

Ρίχνεις το μείγμα σε γυάλινα ποτήρια και γαρνίρεις με κανέλα.

 

Apple Cider Sangria

Η Sangria μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες και τροπικά φρούτα, αλλά αυτό το κοκτέιλ με βάση το μήλο θα σε προετοιμάσει για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του χειμώνα. Εδώ, έχεις ένα λευκό κρασί σανγκρία, συνδυασμένο με πικάντικη μπίρα τζίντζερ και γλυκό μηλίτη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνεις την καλύτερη δυνατή παρτίδα:

 

Τι μήλα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Όσον αφορά τα μήλα, όλα ταιριάζουν, αλλά σίγουρα πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο (οπτικά και αρωματικά,) να διαλέξεις μερικούς γλυκούς κόκκινους κι ώριμου τύπους μήλων. Αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να περιοριστείς, ό,τι μήλα και να έχεις στο σπίτι κάνουν μια χαρά.

 

Τι είδους κρασί είναι καλύτερο;

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσεις ένα μπουκάλι πρόχειρο κρασί είναι να το φτιάξεις σανγκρία, αλλά μπορείς και να βάλεις ένα κρασί που θέλεις πραγματικά να πιείς; Τα πιο ξηρά ή τα περισσότερα όξινα λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc, το Albariño και το Muscadet είναι καλές επιλογές για αυτή τη γλυκιά σανγκρία. Θα μπορούσες ακόμη και να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό αφρώδες κρασί ή Prosecco, αν το προτιμάς.

 

winterc

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα ώριμο και γλυκό, κομμένο σε φέτες

1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

2 φλ. μηλίτη

1 μπουκάλι τζίντζερ μπίρα

1 (750 ml.) μπουκάλι λευκό κρασί

wintera

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμισε μια μεγάλη κανάτα με τις φέτες φρούτων και πρόσθεσε μηλίτη, τζίντζερ μπίρα και λευκό κρασί.

Ανακατεύεις το μείγμα και ρίχνεις σε ποτήρια.

 

Caramel Apple Mimosas

Υπάρχει ποτέ κακή στιγμή για να απολαύσεις μια mimosa; Όχι απ’ όσο μπορούμε να σκεφτούμε

 

ΥΛΙΚΑ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας καραμέλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη-κανέλα

1 μπουκάλι μηλίτης

8 σφην. βότκα

1.750 ml φιάλη αφρώδη κρασί

Φέτες μήλου, για γαρνιτούρα

wint

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Ρίξε μείγμα ζάχαρης-κανέλας σε ένα άλλο μικρό πιάτο. Βούτηξε τα χείλη των ποτηριών σε καραμέλα και μετά βύθισέ τα σε ζάχαρη-κανέλα μέχρι να επικαλυφθούν.

Ρίξε 1/4 φλιτζάνι μηλίτη και 2 σφηνάκια βότκα σε κάθε ποτήρι και γέμισε με αφρώδες οίνο.

Γαρνίρεις με μια φέτα μήλου πριν το σερβίρεις.

 

Στην υγειά σου!

empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα φακές σπυρωτές σαν… ρύζι!

Αν ξέρεις πώς να μαγειρεύεις ρύζι, τότε βασικά γνωρίζεις και πώς να μαγειρεύεις φακές. Και αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε, κανένα πρόβλημα, θα καταλάβεις σε λιγάκι! Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου όσπριου μπορεί να γίνει πανεύκολο αρκεί να θυμάσαι 1: 2.
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
empty alt

Πένες με κοτόπουλο σε ελαφριά κι υγιεινή εκδοχή

Οι comfort food συνταγές μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρoσέχετ, μετράτε θερμίδες ή θέλετε να χάσετε/διατηρήσετε βάρος, αλλά μπορούν 100% να αποτελούν μέρος της υγιεινής διατροφής σας.
Back To Top