Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas. Αν προτιμάτε τις μαργαρίτες σας με πάγο, μη διστάσετε να παραλείψετε το βήμα του μπλέντερ. Και αν δεν είστε πολύ λάτρης των μούρων ή των κράνμπερι, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να σκεφτείτε τις «Λευκές Χριστουγεννιάτικες Μαργαρίτες» μας.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. ολόκληρα κράνμπερι

¼ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένη

2 κ.σ. αλάτι

1 σφήνα λάιμ, για το χείλος

2 φλ. χυμό μούρων

350 ml. silver tequila

250 ml. triple sec

1/2 φλ. συν 1 κ.σ. χυμός λάιμ, χωρισμένος

12 φλ. πάγος

Μέντα, για γαρνίρισμα

misle

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τα cranberries με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ. Στραγγίστε το χυμό λάιμ και στη συνέχεια ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αδειάζετε σε ταψί να στεγνώσει.

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο και ανακατεύουμε να ενωθούν. Χρησιμοποιώντας τη σφήνα λάιμ, βρέξτε το χείλος κάθε ποτηριού και μετά βουτήξτε σε μείγμα ζάχαρης αλατιού.

Συνδυάστε το χυμό cranberry, την τεκίλα, το τριπλό δευτερόλεπτο, το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ και τον πάγο σε ένα μεγάλο μπλέντερ, δουλεύοντας σε παρτίδες εάν χρειάζεται. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε σε έτοιμα ποτήρια και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μέντας και δύο ζαχαρωμένα κράνμπερι.

empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

Απαγορεύτηκε με νόμο το γρήγορο φαγητό στη Βενετία

Πόσο ρομαντικό είναι να περπατάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με το ένα σου χέρι να αγκαλιάζει τον αγαπημένο σου και το άλλο να κρατάει ένα… σουβλάκι με γύρο χοιρινό; Μερικά πράγματα είναι (και) θέμα αισθητικής και σεβασμού στην ιστορία.
empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Tacos με εξωτικές γαρίδες

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
Back To Top