Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas. Αν προτιμάτε τις μαργαρίτες σας με πάγο, μη διστάσετε να παραλείψετε το βήμα του μπλέντερ. Και αν δεν είστε πολύ λάτρης των μούρων ή των κράνμπερι, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να σκεφτείτε τις «Λευκές Χριστουγεννιάτικες Μαργαρίτες» μας.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. ολόκληρα κράνμπερι

¼ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένη

2 κ.σ. αλάτι

1 σφήνα λάιμ, για το χείλος

2 φλ. χυμό μούρων

350 ml. silver tequila

250 ml. triple sec

1/2 φλ. συν 1 κ.σ. χυμός λάιμ, χωρισμένος

12 φλ. πάγος

Μέντα, για γαρνίρισμα

misle

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τα cranberries με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ. Στραγγίστε το χυμό λάιμ και στη συνέχεια ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αδειάζετε σε ταψί να στεγνώσει.

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο και ανακατεύουμε να ενωθούν. Χρησιμοποιώντας τη σφήνα λάιμ, βρέξτε το χείλος κάθε ποτηριού και μετά βουτήξτε σε μείγμα ζάχαρης αλατιού.

Συνδυάστε το χυμό cranberry, την τεκίλα, το τριπλό δευτερόλεπτο, το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ και τον πάγο σε ένα μεγάλο μπλέντερ, δουλεύοντας σε παρτίδες εάν χρειάζεται. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε σε έτοιμα ποτήρια και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μέντας και δύο ζαχαρωμένα κράνμπερι.

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
empty alt

To Giggle Juice είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται

Τι ακριβώς είναι το Giggle Juice, ρωτάτε; Ένας συνδυασμός moscato, λεμονάδας και βότκας που θα σας κάνει να ευθυμήσετε ευχάριστα – ίσως και να βάλετε τα γέλια – όλοι χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαίρι μια έξτρα δόση χαράς και παιδικής ανεμελιάς – οπότε δοκιμάστε το.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.

Back To Top