Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas. Αν προτιμάτε τις μαργαρίτες σας με πάγο, μη διστάσετε να παραλείψετε το βήμα του μπλέντερ. Και αν δεν είστε πολύ λάτρης των μούρων ή των κράνμπερι, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να σκεφτείτε τις «Λευκές Χριστουγεννιάτικες Μαργαρίτες» μας.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. ολόκληρα κράνμπερι

¼ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένη

2 κ.σ. αλάτι

1 σφήνα λάιμ, για το χείλος

2 φλ. χυμό μούρων

350 ml. silver tequila

250 ml. triple sec

1/2 φλ. συν 1 κ.σ. χυμός λάιμ, χωρισμένος

12 φλ. πάγος

Μέντα, για γαρνίρισμα

misle

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τα cranberries με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ. Στραγγίστε το χυμό λάιμ και στη συνέχεια ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αδειάζετε σε ταψί να στεγνώσει.

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο και ανακατεύουμε να ενωθούν. Χρησιμοποιώντας τη σφήνα λάιμ, βρέξτε το χείλος κάθε ποτηριού και μετά βουτήξτε σε μείγμα ζάχαρης αλατιού.

Συνδυάστε το χυμό cranberry, την τεκίλα, το τριπλό δευτερόλεπτο, το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ και τον πάγο σε ένα μεγάλο μπλέντερ, δουλεύοντας σε παρτίδες εάν χρειάζεται. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε σε έτοιμα ποτήρια και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μέντας και δύο ζαχαρωμένα κράνμπερι.

empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top