Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Για τη χώρα μας είναι ένας πολύ οικείος συνδυασμός και σαφώς λατρεύουμε κάθε πιάτο που αποθεώνει το λατρεμένο εθνικό τυρί μας – τη φέτα!

ΥΛΙΚΑ

3 – 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500-600 γρ. τσέρι ντοματίνια ή τσαμπί ντοματάκια

1 κρεμμύδι, ξερό

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες (προαιρετικά)

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

250 γρ. φέτα

3 κλαδάκια θυμάρι

500 γρ. ζυμαρικά

Ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικό)

bakedfetaa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεσαίο ταψί, συνδυάστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μεγαλύτερο μέρος του ελαιόλαδου. Περίοδος Καρυκεύστε με αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε το για να συνδυάσετε.

Τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύστε την κορυφή με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίξτε το θυμάρι πάνω από τις ντομάτες. Ψήνετε για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν οι ντομάτες και η φέτα να είναι χρυσή στην κορυφή.

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύστε μισό φλιτζάνι νερό ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.

Στο ταψί με τις ντομάτες και τη φέτα, προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, με το κρατημένο νερό ζυμαρικών και το ξύσμα λεμονιού (εάν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως. Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά, όπως κομμένες πιπεριές ή μανιτάρια σε φέτες. Επίσης από μυρωδικά, ταιριάζει πολύ και η ρίγανη. Αν προτιμάτε τα ζυμαρικά σας με έξτρα τυρί – μπορείτε να ρίξετε από πάνω και τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας.

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
Back To Top