Αφού μόλις πριν λίγο έφαγα, γιατί πεινάω πάλι; Γιατί ξυπνάω μέσα στο βράδυ και πηγαίνω σαν υπνωτισμένος στο ψυγείο; Σίγουρα σου έχει συμβεί και ακόμα πιο σίγουρα, αυτό δεν βοηθάει καθόλου ούτε την πέψη ούτε τη σταθεροποίηση των κιλών σου.

Αφού μόλις πριν λίγο έφαγα, γιατί πεινάω πάλι; Γιατί ξυπνάω μέσα στο βράδυ και πηγαίνω σαν υπνωτισμένος στο ψυγείο; Σίγουρα σου έχει συμβεί και ακόμα πιο σίγουρα, αυτό δεν βοηθάει καθόλου ούτε την πέψη ούτε τη σταθεροποίηση των κιλών σου. Τι φταίει;

Τρως τις λάθος τροφές, αυτό είναι! Αντί να επιλέγεις κάτι που θα σε χορτάσει και θα φρενάρει λίγο την πείνα σου, τρως φαγητά που αυξάνουν την επιθυμία σου για περισσότερο φαγητό.

Και αν θέλεις να χάσεις μερικά περιττά κιλάκια, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις και να περιορίσεις (ή να βγάλεις) από το διατροφολόγιό σου τα εξής:

1.Fast food:

Το γρήγορο φαγητό σε χορταίνει προσωρινά καθώς λειτουργεί ύπουλα μέσα σου. Τα τρανς λιπαρά που περιέχει λειτουργούν στον οργανισμό σου ως τροχοπέδη στην παραγωγή ντοπαμίνης και σεροτονίνης, υπεύθυνες για τον έλεγχο της όρεξης.
Και φυσικά, περιέχουν πολύ αλάτι, που σε κάνει να διψάς αλλά εσύ νομίζεις ότι πεινάς. Και τρως.

2.Υδατάνθρακες:

Το λίγο ψωμάκι σε κάνει να θέλεις ακόμα ένα κομματάκι κ.ο.κ. Το ίδιο συμβαίνει και με το ρύζι και τα μακαρόνια. Καταναλώνοντάς τα, να τι συμβαίνει στον οργανισμό σου: Αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα και μετά πέφτει απότομα γιατί η ινσουλίνη απορροφά τη γλυκόζη. Και πεινάς σαν λύκος.

3.Έτοιμοι χυμοί:

Αν τους προτιμάς από τους φρεσκοστιμμένους χυμούς ή τα φρούτα, μην γελιέσαι ότι προσφέρεις κάτι θρεπτικό στον οργανισμό σου. Οι έτοιμοι χυμοί αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος και τα ρίχνουν απότομα, με αποτέλεσμα μεγάλη πείνα, πολύ σύντομα.

4.Light αναψυκτικά:
Με μηδέν ή λίγες θερμίδες είναι απόλαυση όταν διψάς και θέλεις κάτι δροσερό. Μόνο που πίνοντας το αγαπημένο σου αναψυκτικό είναι σαν να λες στον εγκέφαλό σου: «Ετοιμάσου, θα φάμε κάτι γλυκό!». Και συνήθως δεν του χαλάς το χατήρι…

empty alt

Η διατροφή επηρεάζει τα γονίδια

Αλλη μία έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία της καλής και ισορροποιημένης διατροφής. Το κακό διαιτολόγιο σύμφωνα με επιστημονική μελέτη μπορεί να προκαλέσει επίμονες βλάβες στα γονίδια, οι οποίες δεν διορθώνονται καν μετά από την υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου.
empty alt

Λέμε ναι στα βερίκοκα κάθε μέρα!

Βρίσκονται τώρα στην εποχή τους και τα καταναλώνεις ωμά (πάντα τα ανοίγεις πριν τα δαγκώσεις), μέσα σε απολαυστικά smoothies ή σε δροσερές φρουτοσαλάτες.
empty alt

5 τροφές για γονιμότητα στη διάρκεια του χειμώνα

Μπορεί το καλοκαίρι να γεμίζεις το πιάτο σου με μεγάλη ποικιλία από χρώματα από τα διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, τα πλούσια σε βιταμίνες που ενισχύουν τη γονιμότητα σου, όμως και ο χειμώνας δεν υστερεί καθόλου στα πλούσια αγαθά που προσφέρει για τον ίδιο σκοπό.
empty alt

Βραδινό φαγητό: Μύθοι και αλήθειες

Μύθος: Το βραδινό φαγητό παχαίνει Αλήθεια: Το σύνολο των θερμίδων της ημέρας παχαίνει η αδυνατίζει ανεξάρτητα από την ώρα της λήψης του φαγητού Μύθος: Να μην τρώμε τίποτα μετα τις 8 μμ Αλήθεια: Το βραδινό φαγητό είναι εξίσου σημαντικό όπως και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.
empty alt

5 τρόποι να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ

Αν κάθε φορά που βγαίνεις έξω (ή μένεις μέσα) θέλεις να πιείς όλο το Βόσπορο, ίσως ήρθε η στιγμή να περιορίσεις λίγο αυτή την τάση, ιδιαίτερα αν έχεις περάσει τα πρώτα –άντα.
empty alt

Μπορεί κάποιος να εθιστεί στη σοκολάτα;

Μήπως έχεις πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας σου μία σοκολάτα για «επείγοντα περιστατικά» (βλέπε λιγούρες); Μήπως κάθε φορά που στρεσάρεσαι ή στεναχωριέσαι, αντί να το ρίξεις στο διαλογισμό και τη γιόγκα πέφτεις με τα μούτρα σε ένα σοκολατένιο γλυκό; Μήπως θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου […]
empty alt

Χυμοί και φρούτα: Πότε να τα καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα;

Τα φρούτα όπως και οι χυμοί από αυτά, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ιδιαίτερα υγιεινά, προσφέροντας πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό μας.
empty alt

Πέντε συνήθειες που πρέπει να αποχωριστείς για την ενίσχυση της υγείας του εντέρου

Πολλές από τις διατροφικές μας συνήθειες, σε συνδυασμό με τον έντονο τρόπο ζωής, το στρες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα βακτήρια που διαφυλάσσουν την υγεία του εντέρου μας, οδηγώντας σταδιακά στην ανάπτυξη σχετικών προβλημάτων.
Back To Top