Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτό το παγωτό έχει τις περισσότερες θερμίδες!

0     

Αυτό το παγωτό έχει τις περισσότερες θερμίδες!

Στην παιδική σου ηλικία, το παγωτό ήταν η απόλυτη επιβράβευση και μπορεί να έκανες διαγωνισμό με τους φίλους σου για το πόσα έφαγε ο καθένας στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πλέον, είναι μία απόλαυση που παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι αλλά ενδεχομένως και με «ενοχές» για τις πολλές θερμίδες που περιέχει.

Παρόλο, όμως, που γνωρίζεις ότι πρόκειται για μία θερμιδική «βόμβα», δεν μπορείς να πεις όχι στην προοπτική ενός λαχταριστού παγωτού μία ζεστή μέρα ή νύχτα.

Είναι καλό, πάντως, να ξέρεις ότι κάποια παγωτά έχουν περισσότερες θερμίδες από άλλα, όχι για να μην τα προτιμάς αλλά ίσως να μην τα προτιμάς τόσο συχνά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην ερώτηση ποιο παγωτό έχει τις περισσότερες θερμίδες είναι πιο πιθανό να απαντήσουν το «παρφέ».

Και είναι αλήθεια ότι το παρφέ έχει όντως περισσότερες θερμίδες από τα κοινά παγωτά, αφού φτιάχνεται με περισσότερο βούτυρο γάλακτος από τα άλλα που περιέχουν περισσότερο γάλα.

Για αυτό κατά μέσο όρο, το παρφέ έχει 220-250 θερμίδες ανά μερίδα.

Υπάρχει, όμως, και ένα παγωτό που είναι ο «βασιλιάς» των θερμίδων (αλλά και της απόλαυσης, να τα λέμε κι αυτά). Είναι το παγωτό πραλίνα με κομματάκια σοκολάτας, που μπορεί να φτάσει και τις 250-300 θερμίδες ανά μερίδα!

*alfavita.gr