Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

«Χαλώντας» τη δίαιτά μας, χάνουμε ευκολότερα κιλά

0     

«Χαλώντας» τη δίαιτά μας, χάνουμε ευκολότερα κιλά

pizza

Σαββατοκύριακο έρχεται, και αυτό που έχεις περισσότερο ανάγκη τώρα, αν προσπαθείς να κάνεις δίαιτα, είναι να διαβάσεις τα συμπεράσματα μιας νέας μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί που την έκαναν; Ότι παρεκκλίνοντας για λίγο, για παράδειγμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, από τους κανόνες της δίαιτας, δίνουμε στον εαυτό μας το ψυχολογικό κίνητρο να συνεχίσει από Δευτέρα τις προσπάθειες με μεγαλύτερη επιμονή και αυτοσυγκράτηση.

Επιπλέον, όπως προσθέτει μια από τους συγγραφείς της μελέτης, η Nuala Byrne, κάνοντας σύντομα διαλείμματα από τη δίαιτά μας αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της λεγόμενης προσαρμοστικής θερμογένεσης, της τάσης δηλαδή που έχει το σώμα μας να μειώνει την κατανάλωση θερμίδων σε περιόδους στέρησης (όπως στη διάρκεια μιας αυστηρής δίαιτας).

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν αφού οι ειδικοί χώρισαν 51 παχύσαρκους άντρες σε δύο ομάδες και ζήτησαν από την πρώτη να κάνει ασταμάτητα δίαιτα και από τη δεύτερη να κάνει δίαιτα με διαλείμματα.

Όσοι έκαναν δίαιτα με διαλείμματα στο τέλος του πειράματος είχαν χάσει περισσότερο βάρος και σωματικό λίπος. Και, το σημαντικότερο, διατήρησαν το αποτέλεσμα για περισσότερο χρόνο!

«Φαίνεται ότι τα διαλείμματα από τη δίαιτα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της προσέγγισης», καταλήγει η Byrne.

Ενώ περιμένουμε λοιπόν να γίνουν νέες έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα των Αυστραλών, αυτό το Σαββατοκύριακο ας απολαύσουμε χωρίς τύψεις ένα (ακόμα) κομμάτι πίτσα.