Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Γάλα σόγιας

0     

Γάλα σόγιας

 

Το βλέπεις σε όλα τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ αλλά διστάζεις να το πάρεις γιατί δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι και εάν σου κάνει καλό. Μάθε περισσότερα για αυτό και την επόμενη φορά κάνε την κίνηση και πάρτο.

Το γάλα σόγιας προέρχεται από την υδατική εκχύλιση των σπόρων της σόγιας και πρόκειται για ένα ρόφημα φυτικής προέλευσης.

Εάν σε προβληματίζουν οι θερμίδες με τις οποίες θα σε φορτώσει, μάθε ότι είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που έχει το αγελαδινό γάλα.

Το ίδιο ισχύει και για την περιεκτικότητά του σε πρωτεϊνες– έχει περίπου τα ίδια ποσοστά με το αγελαδινό γάλα αλλά τα ποσοστά υδατανθράκων που περιέχει είναι λιγότερα.

Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως έχει λακτόζη;

Μην ανησυχείς, το γάλα σόγιας δεν έχει καθόλου λακτόζη και δεν είναι τυχαίο που έχει γίνει το αγαπημένο τόσο όσων ακολουθούν τη θρησκευτική συνήθεια της νηστείας αλλά και εκείνων που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Ένας επιπλέον λόγος για να το προτιμάς είναι το ότι είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και βιταμίνη D, που αναπληρώνουν τα θρεπτικά αυτά συστατικά σε περιόδους που έχεις κόψει την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Λοιπόν, τι λες, θα το δοκιμάσεις;