Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις.

Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις. Σωστά; Λάθος!

Μια έρευνα που διεξήχθη από τη Βασιλική Κοινότητα Ιατρικής κατέληξε στο ότι κάθε φορά που ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας είναι σαν να πετάμε στα σκουπίδια το πιο θρεπτικό τους κομμάτι!

Ο λόγος, απλός: Η φλούδα των φρούτων έχει μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας από ό,τι η σάρκα καθώς είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες, θρεπτικά συστατικά, αντιβακτηριακά στοιχεία, οξέα πέψης, πολλές ίνες.

Μα, τι πετούσαμε τόσα χρόνια; Απίστευτο!

Προλαβαίνω την επόμενη σκέψη σου και σου λέω ότι για να μπορούμε να τρώμε τις φλούδες όπως μας προτείνουν οι επιστήμονες, τα φρούτα μας πρέπει να είναι βιολογικά και απολύτως ασφαλή. Εννοείται ότι τα πλένουμε πολύ προσεκτικά.

Δες παρακάτω ποιων φρούτων τις φλούδες μπορείς να τρως, και δεν το ήξερες:

Kiwi: Η φλούδα του έχει τρεις φορές πιο πολλά αντιοξειδωτικά από τη σάρκα του ενώ έχει και αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες.

Μπανάνα: Η φλούδα της έχει πολλά αντιοξειδωτικά, ωφέλιμα για την όραση, και υψηλά ποσοστά σεροτονίνης, η οποία βελτιώνει τη διάθεση και μετριάζει τα προβλήματα υγείας. Ναι, δεν τρώγεται, είναι σκληρή. Βάλτην στο μούλτι να την κάνεις σκόνη.

Πορτοκάλι: Η φλούδα του είναι γεμάτη αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν τη χοληστερίνη, 20 φορές περισσότερες από ό,τι έχει η σάρκα του! Μπορείς να αποξηραίνεις τις φλούδες και μετά να τις κάνεις σκόνη, που θα πασπαλίζεις στα φαγητά και τα επιδόρπιά σου.

Φλούδες, και όχι φρούδες, ελπίδες να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας!

empty alt

Το ψωμί δεν εμποδίζει το αδυνάτισμα

Ενας μύθος ακόμη καταρρίπτεται. Μια νέα μελέτη αμερικάνων επιστημόνων υποστηρίζει ότι ο περιορισμός των λιπαρών στη διατροφή οδηγεί σε καλύτερο αδυνάτισμα απ’ ό,τι ο περιορισμός των υδατανθράκων.
empty alt

5 λόγοι να χρησιμοποιείς πιπερόριζα στη μαγειρική σου

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, χαρακτηριστική της κινεζικής κουζίνας και όχι μόνο, δίνει ιδιαίτερο άρωμα στα πιάτα όπου προστίθεται αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως αφέψημα.
empty alt

5 τρόποι να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ

Αν κάθε φορά που βγαίνεις έξω (ή μένεις μέσα) θέλεις να πιείς όλο το Βόσπορο, ίσως ήρθε η στιγμή να περιορίσεις λίγο αυτή την τάση, ιδιαίτερα αν έχεις περάσει τα πρώτα –άντα.
empty alt

Γιατί το ρόδι φέρνει γούρι (και) στην υγεία σου!

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Μμμμμ μαστίχα – η πιο καλοκαιρινή απόλαυση έχει πολλά οφέλη

  Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
empty alt

Ασπίδα προστασίας με γεύση φράουλας!

Ακόμα και το καλοκαίρι πρέπει να φροντίζεις το ανοσοποιητικό σου για να μην αρρωσταίνεις, ευτυχώς έχεις για σύμμαχο πολλά καλοκαιρινά φρούτα που λειτουργούν και ως ασπίδα ενίσχυσης απέναντι στους ιούς.
empty alt

Ποια τρόφιμα τονώνουν τις αμυντικές ικανότητες του οργανισμού σου

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται, η λήψη καθημερινών προφυλάξεων, όπως το πλύσιμο των χεριών, η κοινωνική απομόνωση, η άσκηση και ο επαρκής ύπνος είναι το κλειδί για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
empty alt

7 διατροφικές επιλογές για το πιο δυνατό ανοσοποιητικό αυτόν τον χειμώνα

Αναζητείτε κι εσείς τρόπους να ενισχύσετε τον φετινό, δύσκολο χειμώνα λόγω της πανδημίας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα; Τότε διαβάστε ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας ώστε να ενδυναμώσετε τις αντιστάσεις σας απέναντι σε ιούς και κρυώματα.
Back To Top