Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ποιες τροφές αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σας

0     

Ποιες τροφές αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σας

woman-eating-onions

Όταν είστε άρρωστοι με κρυολόγημα ή ίωση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την ασθένειά σας. Μπορείτε να φάτε ωφέλιμα τρόφιμα όπως την κοτόσουπα κοτόπουλου και τα φρούτα που είναι γεμάτα βιταμίνη C, τα οποία είναι ικανά να σας δώσουν μια ισχυρή ώθηση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να απολαύσετε αρκετή ξεκούραση, ώστε το σώμα σας να έχει χρόνο να θεραπευτεί.

Αλλά τι γίνεται με τα τρόφιμα που δεν βοηθούν το σώμα σας να θεραπευτεί; Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν μερικά τρόφιμα που μπορούν πραγματικά να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να του στερήσουν την ικανότητα να καταπολεμά τις ασθένειες.

Τα παρακάτω λοιπόν είναι καλό να τα αποφεύγετε αν προσπαθείτε να αναρρώσετε

  1. Επεξεργασμένα τρόφιμα

Όταν είστε άρρωστοι, τα συμπτώματα όπως η απώλεια της όρεξης μπορούν να κάνουν το φαγητό να φαίνεται ακατάλληλο. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να βάζετε τα σωστά τρόφιμα στο σώμα σας όταν καταφέρετε να φάτε. Οι επεξεργασμένες τροφές δεν είναι τόσο υψηλές σε θρεπτικά συστατικά και το ανοσοποιητικό σας σύστημα πρέπει να είναι ισχυρό για όσο καταπολεμά τα βακτηρίδια. Μπορείτε εύκολα να κάνετε σπιτικές εκδοχές των κοινών επεξεργασμένων τροφίμων. Και αν δεν έχετε χρόνο για να κάνετε σπιτικές εκδοχές, φροντίστε να διαβάσετε τις ετικέτες με τα συστατικά για να καταλάβετε τι υπάρχει στο φαγητό που σκοπεύετε να καταναλώσετε.

Fit-or-fat-000058524328_sixed-750x500

  1. Αλκοόλ

Εάν θεραπεύετε το κρυολόγημα ή τη ίωση με φάρμακα, θα πρέπει να αποφύγετε το αλκοόλ Στην πραγματικότητα, οι γιατροί λένε ότι μόνο ένα ποτό θα μπορούσε να κάνει μια ασθένεια να διαρκέσει μερικές επιπλέον ημέρες. Αυτό είναι πιθανό επειδή το αλκοόλ διαταράσσει το γαστρεντερικό μας σύστημα, το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Η έρευνα δείχνει ότι το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βακτήρια στο έντερο, γεγονός που οδηγεί σε φλεγμονή, αναγκάζοντας τις άμυνες του ανοσοποιητικού μας συστήματος να επικεντρωθούν εκεί. Επιπλέον το αλκοόλ αφυδατώνει και όταν είστε άρρωστοι η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ίασης.

Πρέπει επίσης να αποφύγετε το αλκοόλ όταν είστε άρρωστοι, καθώς μπορεί να έχουν επιβλαβείς αλληλεπιδράσεις με πολλαπλά συστατικά των φαρμάκων σας. Η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, ζάλη και να σας θέσει σε κίνδυνο αν οδηγείτε.

  1. Πικάντικα τρόφιμα

Εάν το κρύο ή η γρίπη σας σας προκαλεί πόνο, φλεγμονή στο λαιμό, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα πικάντικα τρόφιμα. Τα πικάντικα τρόφιμα θα μπορούσαν να είναι ερεθιστικά για τον ιστό του λαιμού σας και να δυσκολέψουν την κατάποση. Αντ’ αυτού, συνιστώνται τρόφιμα που είναι δροσερά και εύκολα να στην κατάποση, όπως smoothies ή γιαούρτι.

junk-food-750x500

  1. Καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι ένα άλλο διεγερτικό που πρέπει να αποφύγετε, που μπορεί επίσης να έχει αρνητική αντίδραση με τα φάρμακα της ίωσης. Τα ποτά με καφεΐνη μπορούν συχνά να περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης και είναι καλό να περιοριστεί η ποσότητα της προστιθέμενης ζάχαρης που καταναλώνετε ενώ είστε άρρωστος. Σημειώστε ότι η καφεΐνη μπορεί να είναι παρούσα σε άλλες τροφές, όπως το παγωτό και το τσάι.

  1. Φλεγμονώδη τρόφιμα

Γενικά, θα πρέπει να αποκλείσετε τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στο σώμα. Αποφεύγοντας τα τρόφιμα, όπως οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και τα επεξεργασμένα κρέατα, θα βοηθήσετε να μειώσετε τη φλεγμονή και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ακόμη και όταν δεν αισθάνεστε άρρωστος, η εξάλειψη των τροφών που προκαλούν φλεγμονή και η αύξηση των τροφών που καταπολεμούν τη φλεγμονή θα επιτρέψει στο σώμα σας να είναι σε καλύτερη θέση Να αντιμετωπίσει μια οποιαδήποτε ίωση.