Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της κατανάλωσης μαρουλιού

0     

Τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της κατανάλωσης μαρουλιού

marouli

Ταπεινό ως προς την τιμή πώλησής του και ιδιαίτερα εύκολο να το βρούμε, το μαρούλι αποτελεί βασικό συστατικό για τις χειμερινές σαλάτες, βοηθώντας ταυτόχρονα τον οργανισμό μας με ποικίλους τρόπους. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ενημερωθείτε για όλα τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της κατανάλωσης μαρουλιού και εντάξτε το στη διατροφή σας!

Είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό

Το μαρούλι διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στον περιορισμό διάφορων φλεγμονών του οργανισμού μας. Ιδιαίτερα μάλιστα στις φλεγμονές που δημιουργούνται από βιοκαταλύτες, το μαρούλι φαίνεται πως κάνει θαύματα!

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Η κατανάλωση μαρουλιού βοηθά στη σταδιακή μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, που είναι υπεύθυνη για καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλες επικίνδυνες ασθένειες. Γι’ αυτό επιλέξτε το αν η χοληστερίνη είναι λίγο τσιμπημένη τελευταία.

Βοηθά στις αϋπνίες

Ακόμη και στην περίπτωση που υποφέρετε από αϋπνίες, το μαρούλι φαίνεται πως έχει την ικανότητα να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικές έρευνες του 2013, η δράση του μπορεί να αγγίξει ακόμη και αυτή της φαρμακευτικής ουσίας της διαζεπάμης.

Διαθέτει αντιμικροβιακή δράση

Το τραγανό μέρος του μαρουλιού διαθέτει εξαιρετική αντιμικροβιακή δράση. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, εδώ και χρόνια διεξάγονται έρευνες από την επιστημονική κοινότητα ώστε να εξακριβωθεί το αν στοιχεία αυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σαν φαρμακευτική ουσία.

Ενδέχεται να βοηθά στον περιορισμό του άγχους

Παρά το γεγονός ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες που να το αποδεικνύουν, το μαρούλι ενδέχεται να βοηθά στον περιορισμό του άγχους, γι’ αυτό και χρησιμοποιείτο στον Μεσαίωνα σε σχετικά σκευάσματα.