Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τάσεις στη μαγειρική εν μέσω Πανδημίας

0     

Τάσεις στη μαγειρική εν μέσω Πανδημίας

Η έξαρση της Πανδημίας του Κορονοϊού έφερε πολλές και σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας τα δύο τελευταία χρόνια. Οι καθημερινές μας συνήθειες άλλαξαν φορτώνοντας με πίεση και άγχος όλους όσους αναγκάστηκαν να περιοριστούν σε κατ’ οίκο δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα. Η μαγειρική είχε την τιμητική της ενώ η διασκέδαση πέρασε στα χέρια των στοιχηματικών εταιριών μέσα από το στοίχημα ποδόσφαιρο και τα τυχερά παιχνίδια καζίνο. Η Novibet ήταν η πρώτη εταιρία που μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που έτρεξε βρέθηκε δίπλα σε όλους όσους χρειάστηκαν τη βοήθειά της.

Μέσα από το πρόγραμμα “The GiANT Heart” Novibet και Γιάννης Αντετοκούνμπο προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Με πολλές δράσεις έχουν σταθεί αρωγοί βοήθειας το τελευταίο διάστημα εξυπηρετώντας τις ανάγκες πολλών οργανισμών ή μεμονωμένων προσώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δράσης των δύο πλευρών η προσφορά στέγης σε πυρόπληκτους των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Αττική. Οι δράσεις τους πρέπει να βρουν μιμητές τόσο από τον χώρο του αθλητισμού όσο και από αυτόν του διαδικτυακού τζόγου.

Ας επιστρέψουμε όμως στο βασικό μας θέμα που δεν είναι άλλο από τις νέες τάσεις που έφερε η Πανδημία του Κορονοϊού στις μαγειρικές μας συνήθειες. Όλο και περισσότερος κόσμος ασχολήθηκε με τη μαγειρική το διάστημα της καραντίνας. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο προσπάθησαν να διώξουν το άγχος του εγκλεισμού μέσα από την εκτέλεση μιας επιτυχημένης συνταγής. Μέσα από την εκτέλεση μίας γλυκιάς ή αλμυρής παρασκευής όλοι προσπαθήσαμε να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας στην περίοδο της καραντίνας. Ποιες είναι όμως οι διατροφικές συνήθειες που τελικά έμειναν στην καθημερινότητά μας;

Διατροφή και υγεία

Ο μέσος άνθρωπος φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο πλέον για την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνει παρά για την ποσότητα. Η διατροφική αξία ενός καλού γεύματος έρχεται πολλές φορές στο επίκεντρο των συζητήσεων. Πολλοί είναι εκείνη που εγκαταλείπουν το junk food και στρέφονται σε γεύματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μύηση σε νέες γεύσεις και μπαχαρικά

Βγαίνοντας από την περίοδο της αυστηρής καραντίνας και μπαίνοντας σταδιακά σε μία φάση κανονικότητας, η ανάγκη για νέες γεύσεις και μαγειρικές ιδέες φουντώνει. Η χρήση μπαχαρικών από εξωτικές χώρες και η ανάγκη για περισσότερους γευστικούς πειραματισμούς αναμένεται να μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Επιστροφή στις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων

Όλοι πειραματιστήκαμε μαγειρικά το τελευταίο διάστημα ανακαλώντας μνήμες από τη παιδική μας ηλικία. Γεύσεις που είχαμε αφήσει πίσω μας εδώ και πολλά χρόνια μην έχοντας το χρόνο να τις απολαύσουμε τις μέρες πριν την έξαρση της Πανδημίας. Ο άπλετος ελεύθερος χρόνος ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθούμε με συνταγές που μόνο ευχάριστες μνήμες μπορούν να ανακαλέσουν.

Δίαιτες και επιλεκτική διατροφή

Η καθιστική ζωή εν μέσω καραντίνας ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλουμε στην καθημερινότητά μας δίαιτες και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Διαβάσαμε και μάθαμε τη χρησιμότητα κάθε μερίδας φαγητού και μείναμε μακριά από βιαστικές και επιπόλαιες δίαιτες.

Μαθήματα μαγειρικής και reality shows

Τα reality shows και ειδικά αυτά που έχουν να κάνουν με τη μαγειρική κυριάρχησαν το προηγούμενο διάστημα. Νέες ιδέες, νόστιμες συνταγές και μαγειρικά τρικ μπήκαν στην κουζίνα μας και έγιναν ένα με τις μαγειρικές μας συνήθειες. Ο κόσμος ταυτίστηκε με διάσημους chef και προσπάθησε να μιμηθεί τις μαγειρικές τους δεξιότητες.

Το 2021 οδεύει προς το τέλος του όμως αφήνει παρακαταθήκη πολλές διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες. Αφήνει το αποτύπωμά του σε ένα κομμάτι της καθημερινότητας που έχει να κάνει με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και άλλα χρήσιμα συστατικά.