Εύκολη   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.

Υλικά:

2 μελιτζάνες

4 χούφτες αλάτι χοντρό

2 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. καρύδι τριμμένο

Οδηγίες:

Τρυπάμε τις μελιτζάνες, τις απλώνουμε κάθετες σε ένα ταψί, τις σκεπάζουμε με το αλάτι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να είναι μαλακές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Παίρνουμε την ψίχα από τη μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι που έχουμε τσιγαρίσει, την παρμεζάνα, τη ζάχαρη και τα μπλεντάρουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο που έχει μείνει, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με το μαϊντανό και το καρύδι.

empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
Back To Top